Susanne Schilderman

Portefeuille

  • Financiën
  • Economische Zaken
  • Circulaire economie
  • Openbare Ruimte
  • Markten en Havens
  • Ruimtelijke project: Utrecht Science Park
  • Wijk Noordoost

Susanne Schilderman (D66) is sinds 9 juni 2022 wethouder in Utrecht. Zij is verantwoordelijk voor Financiën, Economische Zaken, Circulaire Economie, Openbare Ruimte, Markten en Havens. Ook de ontwikkeling van Utrecht Science Park is onderdeel van haar portefeuille en zij is wethouder van de wijk Noordoost.

Voordat zij wethouder werd, was Susanne Schilderman (1992) bijna 7 jaar raadslid en (vice-)fractievoorzitter voor D66 in de Utrechtse gemeenteraad. Zij heeft zich onder meer sterk gemaakt voor goede inrichting van fietspaden, meer groen in de buurt en betaalbare woningen. Schilderman werkte tot 2022 bij de vereniging van woningcorporaties Aedes en daarvoor bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de financiële kant van woningcorporaties. Zij studeerde Publieke Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen in Utrecht.

Susanne Schilderman wil als wethouder werken aan een rechtvaardige, ambitieuze en groeiende stad, waar ruimte is voor iedereen. Een stad waar verbindingen worden gelegd en waar inwoners, ondernemers en bezoekers kunnen wonen, werken, leven en genieten van al het moois dat Utrecht te bieden heeft.

Ze woont aan het Merwedekanaal met haar partner Frank. Een van haar lievelingsplekken in Utrecht is de Oosterkade, op een zonnige dag, aan het water. Ze doet fanatiek aan crossfit en houdt van (lange afstand) fietsen.

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto voor een grotere versie.

Fotograaf: Bas van Setten


Hulp en contact Wethouder Susanne Schilderman

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Susanne Schilderman
Postbus 16200
3500 CE Utrecht