Marie-Louise Beekmans

Wat ik doe

Ik ben commissielid en fractiemedewerker communicatie voor BIJ1. Hier zet ik me, gesterkt door een strijdbare fractie en achterban, in voor een een gelijkwaardig Utrecht. Met gelijkwaardigheid als leidraad maak ik me onder andere hard voor een stad die actief anti-racistisch is, breekt met apartheid, huisvesting van iedereen waarborgt, armoedebestrijding een prioriteit maakt, en die geen plek biedt aan transhaat. Oftewel: voor Utrecht als een stad van ons allemaal.

Naast mijn werk als commissielid en fractiemedewerker werk ik als caissière bij de Albert Heijn in Kanaleneiland en ben ik druk met het afronden van mijn onderzoeksmaster Gender Studies te Utrecht Universiteit. In mijn studie focus ik vooral op hoe verschillende sociale kwesties en identiteitsuitingen elkaar kruisen, en strijd ik voor meer toegankelijkheid binnen het onderwijs.

Aanvullend ben ik momenteel actief als projectleider ‘politiek is (g)een kinderspel’ voor een wetenschapsfestival voor kinderen via Stem op een Vrouw, en fungeer ik daar tevens als woordvoerder. Tot slot houd ik me in mijn overige tijd bezig met het bijstaan van het drukke en toegewijde team van Kick Out Zwarte Piet qua social media en (protest) mobilisatie.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1999 en woon in wijk Zuidwest.

Oorspronkelijk wilde ik me vooral met de politiek bemoeien, maar daar niet actief deel van uitmaken. Dit was totdat BIJ1 als partij ontstond. Ik denk namelijk dat iedere stad, en dus ook Utrecht, de toewijding van BIJ1 aan solidariteit, strijdbaarheid, en sociale cohesie kan gebruiken en dit zijn dan ook deze waarden die ik met me mee de politieke arena in neem. Mijn werk als commissielid en fractiemedewerker is zo onderdeel van een veel grotere strijd en dient uiteindelijk een gezamenlijk doel.

Utrecht als stad intrigeert me, omdat er overduidelijk veel ongelijkheid is in de stad en ik tegelijkertijd ontzettend veel welkomende gemeenschappen heb mogen leren kennen. Deze verschillende gemeenschappen meer aan het woord laten is een belangrijke en noodzakelijke politieke stap. Als deel van BIJ1 sta ik voor een Utrecht gekenmerkt door samenwerking en kwetsbaarheid, voor een stad die intersectionaliteit omarmt.