Stevie Nolten

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid en fractievoorzitter voor BIJ1. Ook ben ik woordvoerder in de commissie Veiligheid, Bestuur en Financiën. Ik word ondersteund door fractiemedewerkers die namens BIJ1 het woord voeren in de overige commissies. Daarnaast ben ik wijkcontactpersoon voor Noordwest en ik ben onderdeel van de adviescommissie Controle en Financiën.


Ik strijd - samen met jou - voor een gelijkwaardig Utrecht. Dat doe ik door me in te zetten voor betaalbaar wonen, betere zorg en een stad vrij van racisme en discriminatie. Ik geloof in een sociaal en eerlijk Utrecht. Want de stad is van ons allemaal.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben opgeleid als kunsthistoricus en cultuurbeleidsmaker. Naast mijn werk als raadslid ben ik onderzoeker bij het Nationaal instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Daar doe ik onderzoek naar en geef ik advies over hoe binnen archieven verschillende stemmen worden weggelaten of uitgewist en hoe je deze een plek geeft in de geschiedenis.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1991 en woon in de wijk Noordwest.

Ik ben de politiek in gegaan omdat er heel veel ongelijkheid is in de stad en er vaak óver mensen wordt gepraat in plaats van mét mensen. Dat gebeurt met veel gemeenschappen in de stad. Van mensen van kleur tot queer mensen, mensen met een beperking, mensen die leven in armoede, sekswerkers, thuisloze mensen en gevluchte mensen.

BIJ1 ziet politiek niet als doel op zich, maar als een van de manieren om ons te verzetten tegen een systeem waarin zoveel mensen worden uitgesloten. Mijn werk als raadslid is onderdeel van een veel grotere strijd en dient uiteindelijk een gezamenlijk doel. (Utrecht) BIJ1 bestond namelijk al als beweging voordat wij ook maar ergens een zetel hadden. We zitten niet alleen in de raad, maar zijn vooral ook op straat.

Utrecht is eigenlijk de eerste stad waar ik echt voor heb gekozen. Om hier te zijn en te wonen. Het is de stad waar ik me thuis voel. Juist daarom wil ik me zo graag inzetten om het hier beter te maken en ervoor zorgen dat de kansen om hier een bestaan of thuis te hebben voor elke Utrechter mogelijk is.