Lessen over democratie

Speciaal voor kinderen en jongeren in Utrecht zijn er lessen over democratie in hun eigen stad. Naast lessen in de klas, kunnen leerlingen op bezoek in het stadhuis, of een vraag stellen aan een raadslid. Voor basisschoolleerlingen is er het spel Democracity. Zo komen leerlingen op een leuke en interactieve manier alles te weten over hoe beslissingen worden genomen in hun stad. Ook voor volwassenen organiseren we allerlei activiteiten in de stadhuis. 

Onze democratielessen dragen bij aan de bouwstenen van burgerschap en passen goed in een project over democratie. De leerlingen leren om te overleggen, te overtuigen, samen te werken, keuzes te maken én deze te verwoorden.  


Voor mbo, hbo en de universiteit

Ben jij docent op het mbo, hbo of op de universiteit? Bestuurslid of lid van een studenten- of studievereniging in Utrecht? En wil je een activiteit doen op het gebied van burgerschap, democratie en (lokale) politiek? Ook studenten zijn welkom in het Utrechtse stadhuis! Er is van alles mogelijk.


We denken graag met je mee!

We vinden het leuk en belangrijk dat kinderen en jongeren meer leren over democratie in hun stad. Er is veel mogelijk. Vera en Mieke denken graag met je mee.

Neem contact op via democratie@utrecht.nl.


Fotografie: Desiree Meulemans