1. CDA

Jantine Zwinkels

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid en voor het CDA en fractievoorzitter. Daarnaast ben ik voorzitter van de adviescommissie Controle en Financiën.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben werkzaam bij Royal HasKoningDHV.
Daar werk ik aan allerlei duurzaamheidsprojecten. Denk hierbij aan de energietransitie, elektrisch vervoer en afval & grondstoffen. Dit doen wij in opdracht van diverse klanten, waaronder overheden en grote bedrijven. We helpen ze in het concreet maken van ambities en het vervolgens realiseren hiervan.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1990.

Samen met mijn man woon ik in Wittevrouwen. Ik kom oorspronkelijk uit Monster in het Westland. Voor mijn studie en sport ben ik daarna verhuisd naar Rotterdam en Amsterdam. Al sinds mijn studietijd ben ik lid van het CDA, waar ik ‘achter de schermen’ betrokken ben geweest bij onder meer het CDJA, CDA Amsterdam en Provincie Utrecht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 solliciteerde ik naar een plekje op de kandidatenlijst van het CDA Utrecht. Niet zozeer om raadslid te worden, maar juist om weer op de achtergrond mee te draaien. Met voorkeurstemmen kwam ik onverwachts alsnog in de raad: een heel verrassende uitdaging, die ik met 2 handen heb aangegrepen!

Ik heb het enorm naar mijn zin en vind het heel bijzonder om zo voor ons stadsie bezig te zijn. Verder werk ik 4 dagen per week als leidinggevende bij een ingenieurs- en adviesbureau in Amersfoort. Ik heb veel affiniteit met duurzaamheid, wat ik ook graag inbreng in de gemeenteraad. In mijn vrije tijd sta ik op het hockeyveld en spreek ik af met vrienden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën en initiatieven om Utrecht mooier te maken. Ik ben woordvoerder in de commissie Stad en Ruimte, dus hoor het graag als je in gesprek wilt over bijvoorbeeld bouwprojecten, de Merwedekanaalzone, wonen, (circulaire) economie, duurzame energie, openbare ruimte, groen of wijkgericht werken.