Rik van der Graaf

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor de ChristenUnie en fractievoorzitter. Daarnaast ben ik plaatsvervangend voorzitter van het Vragenuur, plaatsvervangend lid van de bezwaarschriftencommissie en plaatsvervangend lid van het Personeelsfonds Gemeente Utrecht.

Wat ik doe naast de raad

  • Ik ben senior adviseur bij Mobycon. Dat is een adviesbureau dat werkt aan allerlei projecten op het gebied van duurzame vormen van mobiliteit. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, deelmobiliteit en elektrisch vervoer. Dit doen we in opdracht van allerlei klanten, zoals overheden en grote bedrijven.
  • Ik ben voorzitter van de stichting fractieondersteuning ChristenUnie Utrecht.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1992 in Veenendaal. Voor mijn studie Ruimtelijke ordening en Planologie aan de Hogeschool Utrecht verhuisde ik naar Utrecht en werd lid van studentenvereniging Navigators. Na in een aantal prachtige Utrechtse wijken gewond te hebben woon ik nu in de wijk Tolsteeg samen met mijn vrouw Suzanne.

Na mijn studie ging ik aan de slag voor ALD, de gemeente Den Haag en uiteindelijk voor Mobycon. In 2017 sloot ik me daarnaast aan bij de ChristenUnie Utrecht als commissielid. In mijn werk voor de fractie heb ik de afgelopen jaren gezien wat een prachtige stad Utrecht is. Ik heb gemerkt dat we als gemeenteraad de stad kunnen dienen door te luisteren en te verbinden. We hebben een opdracht om het vertrouwen in de politiek te vergroten en stap voor stap Utrecht een stukje mooier te maken. Daar zet ik me graag voor in. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik namens de ChristenUnie raadslid mag zijn. En dat we ook deze periode weer een wethouder mogen leveren, Rachel Streefland.

Samen met de stad gaan we aan de slag, voor ons prachtige Utrecht!