1. D66

Berdien van der Wilt

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor D66 Utrecht en zet me in voor de thema’s: Wonen, Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, WMO en Welzijn, Wijkgericht werken en Samen voor Overvecht. Neem vooral contact op als je met me wil praten over deze onderwerpen!

Daarnaast ben ik, samen met raadscollega Charlotte Passier, voorzitter van de commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport en wijkcontactpersoon voor de wijk Overvecht.

Wat ik doe naast de raad

Naast mijn werk in de raad ben ik programma manager bij stichting Move. Daarvoor heb ik een aantal jaar in het sociaal domein gewerkt, met name als projectleider op het onderwerp (kinder)armoede en schulden. Ik wil me vanuit die ervaring in de raad ook echt inzetten voor meer bestaanszekerheid en gelijke kansen in Utrecht.

De Stichting waar ik voor werk, Move, zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16, vaak in wijken waar kinderen minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze projecten is het belangrijkste doel dat kinderen en jongeren hun talenten ontdekken én die samen inzetten voor het mooier maken van hun wijk. Zo leren zij dat hun wereld kunnen en mogen veranderen. Met onze projecten leveren we een belangrijke bijdrage aan het vormgeven van burgerschapsonderwijs op scholen.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1992, in het prachtige Woudenberg en woon sinds mijn studententijd in Utrecht. Ik heb ruim 10 jaar in Overvecht gewoond en woon sinds een tijdje in het prachtige Lombok. Ik ben graag veel buiten: wandelend, genietend van de zon op het terras, en op de (race)fiets in en rondom de stad. Dus grote kans dat je me een keer tegenkomt langs de Vecht, bij de Muntkade of tijdens een rondje Singel.