1. D66

Berdien van der Wilt

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor D66 Utrecht en zet me in voor de thema’s: Onderwijs (inclusief Onderwijshuisvesting, Mbo en Studentzaken), Bibliotheek, Taal- & digitale vaardigheden, Participatie, Organisatie & dienstverlening, Samen voor Overvecht. Neem vooral contact op als je met me wil praten over deze onderwerpen!

Daarnaast ben ik plaatsvervangend voorzitter van de commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport en wijkcontactpersoon voor de wijk Overvecht.

Wat ik doe naast de raad

Naast mijn werk in de raad ben ik sinds maart landelijk projectleider bij Stichting Move. Daarvoor heb ik een aantal jaar in het sociaal domein gewerkt, met name als projectleider op het onderwerp armoede en schulden. Ik wil me vanuit die ervaring in de raad ook echt inzetten voor meer bestaanszekerheid en gelijke kansen in Utrecht.

De Stichting waar ik voor werk, Move, zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16, vaak in wijken waar kinderen minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze projecten staat samenwerking tussen kinderen en studentencommissies centraal en het belangrijkste doel is dat kinderen hun talenten ontdekken én inzetten voor het mooier maken van hun wijk. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan het vormgeven van burgerschapsonderwijs op scholen.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1992, in het prachtige Woudenberg en woon sinds mijn studententijd in Utrecht. Ik woon inmiddels zo’n 10 jaar in de wijk Overvecht, waarvan inmiddels al weer een aardig tijdje met mijn vriend. Ik ben graag veel buiten, zowel wandelend als (race)fietsend en in en rondom de stad. Dus grote kans dat je me een keer tegenkomt langs de Vecht, in de Ruigenhoekse polder of op het terras bij café Oproer.”