1. D66

Dirk-Jan van Vliet

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor D66 en ben woordvoerder over de onderwerpen Cultuur, Erfgoed, Ruimtelijke ordening, Sekswerk, Binnenstad. Daarnaast ben ik lid van de Bezwaarschriftencommissie.

Wat ik doe naast de raad

Naast het raadslidmaatschap werk ik voor de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Dat is het wetenschappelijk bureau van D66. Het wetenschappelijk bureau doet onderzoek waarmee het sociaal-liberale gedachtegoed van D66 kan worden versterkt. Bij deze stichting ben ik verantwoordelijk voor het vertalen van alles wat de Van Mierlo Stichting doet, naar lokale politiek. Mijn officiële functietitel is ‘Liaison Lokale Politiek & Vereniging’.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1982 en woon nu 16 jaar in Utrecht waarvan de laatste 6 jaar, samen met mijn kat Rallie, in Lombok.

Ik wil mij inzetten voor iedereen die graag de deur uit gaat. Of je nu zin hebt om naar het theater te gaan, naar de kroeg, naar de bioscoop, naar een festival, naar een park of wilt genieten van de prachtige nachtcultuur die Utrecht rijk is. Juist voor die mensen, die klein wonen, geen tuin of balkon hebben, en die graag de hort op gaan. Voor die mensen en voor dat stadsleven wil ik mij inzetten.

Mijn favoriete plekjes van Utrecht zijn in de zomer de landtongen bij de Muntkade in Lombok. In de winter kom ik graag in de kroeg of TivoliVredenburg.
In mijn vrije tijd boks bij de leukste boksvereniging van Utrecht, namelijk Box & Joy en ik squash bij de leukste squashvereniging van Utrecht, namelijk All In Squash.