1. D66

Maarten Koning

Wat ik doe in de raad


Ik ben raadslid en fractievoorzitter voor D66. Ook ben ik namens de D66-fractie woordvoerder op onderwerpen zoals Veiligheid, Internationale zaken en Stedelijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik lid van de commissie Personeelszorg Raadsfunctionarissen en plaatsvervangend lid van de Bezwaarschriftencommissie.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben projectmanager Hernieuwbare Energie bij Rijksvastgoedbedrijf (betaald) en lid commissie van toezicht van de Van Coeverden Adrianistichting en de Adrianistichting (betaald).

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1986 en woon in Hoograven.

Als kleine jongen (opgegroeid in Montfoort) genoot ik van onze stad, als ik er met mijn ouders op bezoek ging bij mijn familie, of als we ‘in de grote stad’ gingen winkelen. Mijn lievelingstante nam me mee naar wat toen nog ‘Museum Van Speelklok tot Pierement’ heette – een van mijn warmste en oudste herinneringen van onze stad. Hoograven was de wijk waar ik toen al vaak kwam: zij woonde aan de Vaartsche Rijn.

Tijdens mijn studie kwam ik in Utrecht wonen. Onze stad is als een magneet, en laat niet meer los. Mijn kamer aan de voet van de Dom verruilde ik voor een huis in Hoograven-Zuid, waar ik een paar jaar geleden naartoe verhuisd ben met mijn partner.

Ik houd van hardlopen, wielrennen, en ben een groot liefhebber van de bergen waar ik graag naartoe ga in vakanties.
Ten slotte vind ik het leuk om andere betrokken Utrechters te leren kennen. Dus neem gerust contact op met vragen, suggesties, of voor een kennismaking.