1. D66

Ralph Peters

Bel, mail of volg me

030 - 286 11 27

r.peters@utrecht.nl

D66

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor D66 en plaatsvervangend voorzitter van de commissie Veiligheid, Bestuur en Financiën.

Wat ik doe naast de raad

  • Ik ben werkzaam als Adviseur Public Affairs bij de Nederlandse Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD). Dit is de branchevereniging voor gemeenten en publieke  bedrijven die verantwoordelijk zijn voor afval beheer en beheer van de openbare ruimte. Tot 31 mei 2021 werkte ik nog als beleidsmedewerker bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.
  • Ik ben vrijwilliger bij de Voorleesexpress

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1992 en woon in de Zeeheldenbuurt. 

Oorspronkelijk kom ik uit Susteren in Limburg, maar inmiddels woon ik al bijna 10 jaar in Utrecht. Sinds mijn 18de ben ik al actief lid van D66. Eerst bij de Jonge Democraten in Maastricht en later bij de Afdeling van D66 in Utrecht. Ook heb ik een jaartje op landelijk niveau mogen meewerken bij onze Tweede Kamerfractie als stagiair beleidsmedewerker. 

Ik ben iemand die liever de handen uit de mouwen steekt dan stil blijft zitten. Dat is dan ook precies de reden waarom ik graag raadslid wilde worden. Mijn vuurtje gaat harder branden als ik kan bijdragen aan duurzaamheid. Daarmee hou ik me zowel in de Raad als in mijn werk mee bezig. Als woordvoerder duurzaamheid en energie wil ik een concrete bijdrage leveren aan een Utrecht waar vele generaties nog met evenveel plezier als ik kunnen leven. Daarnaast ben ik woordvoerder economische zaken en innovatie. In deze portefeuille maak mij sterk om samen met de Utrechtse bedrijven en ondernemers een sterk en aantrekkelijk investerings- en vestigingsklimaat neer te zetten.  

In mijn vrije tijd, kom je me voornamelijk tegen op een van onze prachtige terrassen. In de tussentijd probeer ik regelmatig hard te lopen en komt bij mooi weer de racefiets van stal. 

Graag ga ik met jou het gesprek aan om samen te kijken hoe we Utrecht nog leuker en duurzamer kunnen maken. Kortom, als jij daar goeie ideeën over hebt. Neem dan vooral contact met me op!