1. D66

Venita Dada-Anthonij

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid en vicefractievoorzitter voor D66 Utrecht.

In de commissie Volksgezondheid, Onderwijs, Werk en Economie ga ik over Werk en Inkomen. In de commissie Veiligheid, Bestuur en Financien ga ik over Diversiteit. In de commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport ga ik over Jeugd(zorg), Maatschappelijke Opvang, Asiel en Integratie.

Binnen D66 ben ik verantwoordelijk voor de Wijken: Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn.

Wat ik doe naast de raad

Naast mijn raadswerk ben ik medeoprichter van een campagnebureau waar ik advies en trainingen geef op gebied van maatschappelijke, politieke en commerciële campagnes.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1980 en woon met mijn gezin in Vleuten.

Mijn jeugd in Overvecht en de jaren die ik in Groot Brittannië heb gewoond hebben een grote invloed gehad op mijn besluit om politiek actief te worden. Zien en meemaken dat kansengelijkheid geen vanzelfsprekendheid is voor te veel mensen is een enorm motivatie om eraan bij te dragen dat anderen de kansen krijgen die ik ook heb gekregen.

De richtingwijzer ‘vertrouw op de eigen kracht van mensen’ is wat mij het meest aansprak in D66. Er zijn ook mensen die, die kracht niet in zichzelf herkennen of niet hebben. Voor hen wil ik me inzetten, zodat zij net als ieder ander, het beste uit hun leven kunnen halen.

Mijn favoriete plekken in de stad zijn parken. Park De Watertoren waar ik als kind vaak te vinden was met mijn opa en het Maximapark waar ik nu graag een wandeling maak.

Ik zit het liefst aan tafel met mijn gezin en vrienden. Eten speelt met mijn Nederlands/Moluks/Indonesische afkomst een belangrijke rol in het samenzijn met anderen. Hoewel ik natuurlijk geniet van Indonesisch eten, doe je me ook veel plezier met stamppot rauwe andijvie (met rookworst en jus natuurlijk) of een pokebowl. Er is eigenlijk maar weinig wat ik niet lust.

In mijn vrije tijd lees ik graag en uiteraard kan ik ook genieten van een mooie film of spannende serie.