Julia Kleinrensink

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid en fractievoorzitter voor GroenLinks en lid van de commissie Personeelszorg Raadsfunctionarissen. Ik ben woordvoerder over de onderwerpen armoede, schulden en werk. Ook voer ik het woord over de gebiedsontwikkelingen Lunetten-Koningsweg, Papendorp, A12-zone en de binnenstad.

Wat ik doe naast de raad

Ik werk bij Cedris, de koepelorganisatie voor sociaal ontwikkelbedrijven. Zij bieden begeleiding en ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Ik zet me daar in om de omstandigheden te verbeteren voor mensen op de arbeidsmarkt met een lichamelijke, mentale of psychosociale beperking. Dit doe ik onder andere door in Den Haag aan te kaarten hoe het beleid verbeterd kan worden. Waarbij het er om gaat dat iedereen die wil werken, ook moet kunnen werken.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1993 en woon in Kanaleneiland.

Ik ben als student naar Utrecht gekomen en voel mij hier nu al vele jaren thuis. Tijdens mijn studie ben ik op verschillende manieren actief geweest om studenten te vertegenwoordigen, via de medezeggenschap en bij de landelijke studentenvakbond.

Nu vertegenwoordig ik in de raad de inwoners van Utrecht. In de gemeenteraad wil ik mij inzetten voor een stad waar iedereen een plek heeft en mee kan doen op een manier die bij hem of haar past.