Julia Kleinrensink

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid en fractievoorzitter voor GroenLinks en lid van de commissie Personeelszorg Raadsfunctionarissen. Ik ben woordvoerder over de onderwerpen armoede, schulden en werk. Ook voer ik het woord over de gebiedsontwikkelingen Lunetten-Koningsweg, Papendorp, A12-zone en de binnenstad.

Wat ik doe naast de raad

Ik werk als projectleider bij bibliotheek Lek & IJssel. Hier houd ik mij bezig met laaggeletterdheid en basisvaardigheden (lezen, schrijven, digitale vaardigheden), zodat iedere inwoner mee kan doen. Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om bijvoorbeeld elke brief te kunnen lezen, een formulier te kunnen vullen of de weg te vinden op het internet. Daarom worden inwoners geholpen met bijvoorbeeld cursussen en worden organisaties en professionals bewust gemaakt van dit probleem.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1993 en woon in Tolsteeg.

Ik ben als student naar Utrecht gekomen en voel mij hier nu al vele jaren thuis. Tijdens mijn studie ben ik op verschillende manieren actief geweest om studenten te vertegenwoordigen, via de medezeggenschap en bij de landelijke studentenvakbond.

Nu vertegenwoordig ik in de raad de inwoners van Utrecht. In de gemeenteraad wil ik mij inzetten voor een stad waar iedereen een plek heeft en mee kan doen op een manier die bij hem of haar past.