Maartje Vermeulen

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor GroenLinks en plaatsvervangend lid van de Bezwaarschriftencommissie en ben ik contactpersoon voor de wijk West.

Binnen de raad zit ik in de commissie Onderwijs, Werk en Economie en de commissie Ruimtelijke ordening, Grondzaken en Vastgoed. Mijn aandacht gaat uit naar Onderwijs, Omgevingswet, Ruimtelijke Ordening Oost, Leidsche Rijn en Vleuten de Meern en Circulaire economie.

Wat ik doe naast de raad

  • Docent Hogeschool Utrecht (betaald)
  • Lectoraat Toegang tot Recht (betaald), met name studentactiviteiten zoals honoursmodule Toegang tot Recht, honoursmodule Mensenrechten en minor Mensenrechten voor de Praktijk
  • Vrijwilliger bij speeltuin Bankaplein

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1980 en woon in de wijk West (Lombok).

Ik wil een spreekbuis zijn voor burgers in Utrecht. Ik denk dat ik vanuit mijn ervaringen als inwoner, docent aan de Hogeschool Utrecht, moeder en vrijwilliger en actief wijkbewoner in de wijk Lombok een mooie bijdrage kan leveren om het contact tussen politiek en te verbeteren. Verder heb ik vanuit mijn kennis en opleiding op het gebied van recht, ethiek, sociaal juridische dienstverlening en geschiedenis een mooie basis om me goed te kunnen verdiepen in dossiers en thema‚Äôs die spelen in de stad. 

Wat zijn je hobby's en interesses?

  • Activiteiten organiseren in de wijk of voor mijn studenten.
  • Lezen van historische romans met een boekenclub van de opleiding Geschiedenis.  
  • Wandelen, naar de films, winkelen, dansen.
  • Interesse: vrouwengeschiedenis en rechtsfilosofie.

Wat vind je de leukste plek in Utrecht en waarom?

Het Molenpark in Lombok ervaar ik als een pareltje midden in de stad. Het heeft historische waarde, voelt ook wel landelijk, maar toch is het hartje centrum.

Wat is je favoriete maaltijd?

Roti van de Kanaalstraat.

Met wie zit je het liefst aan tafel?

Man en 3 dochters.