Melody Deldjou Fard

Wat ik doe in de raad

In de gemeenteraad ben ik raadslid voor GroenLinks en plaatsvervangend voorzitter van het Vragenuur.

Wat ik doe naast de raad

  • Ik ben zzp'er (Kunst/Social Design).
  • Ik ben daarnaast lid van de adviescommissie Cultuur en Creatieve Industrie voor KunstLoc (Noord-Brabant) en Cultuur Eindhoven. In die rol houd ik mij bezig met de beoordeling van subsidieaanvragen van makers en culturele organisaties (betaald, vacatiegeld).
  • Naast mijn politieke werk, zet ik mij voor GroenLinks ook achter de schermen in om onze beweging te helpen versterken. In 2018 was ik campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast ben ik lid geweest van het landelijk partijbestuur en was ik in 2021 kandidaat-kamerlid. Sinds april 2021 ben ik voor GroenLinks bestuursvoorzitter Provincie Utrecht.

Meer informatie over mij

Ik werd geboren in Teheran, vlak voor de Golfoorlog. Op mijn 15e vluchtte ik naar Nederland. Groeide op in een achterstandswijk in het Zuid-Limburgse Heerlen en leerde mezelf Nederlands via de ondertiteling van The Bold & the Beautiful. Later verhuisde ik naar de bruisende studentenstad Utrecht waar ik tot op heden mijn thuis heb gevonden.

Toen het cum laude afronden van een studie aan de Hogeschool voor de Kunsten niet leidde naar een vaste baan, werd ik zzp’er. Uiteindelijk openden zich na vele jaren van vallen en opstaan meer deuren. Dankzij een leiderschapsopleiding van het ministerie van OCW kreeg ik in 2016 de nodige beleidskennis om vol kracht de politieke arena in te durven stappen. Gedreven vanuit eigen levenservaringen strijd ik sindsdien met GroenLinks voor verandering en gelijke kansen.

Ik heb een lange tijd in Overvecht gewoond en woon nu sinds een aantal jaar in Wijk C. Ik maakte sinds 2018 als volksvertegenwoordiger de stem van vele Utrechters hoorbaar in de politiek. En boekte samen met hen mooie politieke successen voor de stad. Zo kwam er onder andere meer aandacht voor de rechten en positie van vrouwen, een voortvarende aanpak van stagediscriminatie van (mbo-)studenten en een versterking van de positie van culturele makers en zzp’ers. Ook zette ik mij in voor de komst van een islamitische begraafplaats, krijgt Utrecht een slavernijmonument en verdubbelt de gemeente Utrecht in 5 jaar de diversiteit in de top van haar personeelsbestand. Ook werkte ik aan een ambitieuze anti-discriminatieagenda en kwam mede door mijn inzet het langste regenboogfietspad ter wereld op de Uithof.

In 2022 werd ik tijdens de verkiezingen met een groot aantal voorkeurstemmen opnieuw gekozen om plaats te nemen in de Utrechtse gemeenteraad. Een grote eer nog eens 4 jaar te mogen strijden voor onze stad. Voor een menselijk, groen en gelijkwaardig Utrecht.