Gemeenteraad Melody Deldjou Fard

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor GroenLinks.

Mijn onderwerpen

Cultuur (waaronder media), Diversiteit, Economische zaken (onderdeel Evenementen), Jeugd en jeugdzorg (onderdeel jongerenwerk), Mbo

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • adviseur cultuur en creatieve industrie van Cultuur Eindhoven en BKKC, Noord Brabant. Ik beoordeel subsidieaanvragen van creatieve makers en culturele organisaties (betaald).
  • zelfstandige ondernemer (kunstenaar en social designer).
  • bestuurslid GroenLinks Landelijk (onbetaald).
    Het Partijbestuur heeft de dagelijkse leiding over de partij en stuurt het Landelijk Bureau (het partijbureau) aan. Het Groenlinks partijbestuur bestaat uit 6 leden. Bestuursleden worden op het landelijk congres gekozen voor een periode van 3 jaar.

Meer informatie over mij:

Ik ben in 1979 geboren en woon in wijk C.

Ik ben in Iran geboren. Vlak na de Golfoorlog, op mijn 15e, vluchtte ik naar Nederland. Vastberaden om mijn nieuwe thuisland te omarmen, leerde ik zelf de taal aan de hand van de ondertitels van de soapserie 'The Bold and the Beautiful'. Later verhuisde ik voor een studie aan de HKU naar Utrecht. Het grootste deel van mijn leven daar bracht ik studerend door in een flat in Overvecht.

Na mijn HKU-studie zat een vaste baan er nog niet direct in. Ik werd zzp’er en werkte daarnaast in een receptie om rond te komen. Na vallen en opstaan gingen in 2017 meer deuren open. Ik deed mee aan een kort leiderschapstraject bij Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit. Als creatief persoon was ik altijd al maatschappelijk betrokken (Maker/SocialDesign), maar vooral beeldend en vanaf de zijlijn. Deze opleiding gaf mij de nodige kennis over beleid, waardoor ik met vertrouwen de politieke arena in stapte.

Tijdens de verkiezingen in 2018 was ik nummer 5 op de Utrechtse lijst van GroenLinks en campagneleider. Sinds 2019 ben ik, naast trots raadslid, ook lid van het landelijk partijbestuur. Samen met mijn Engelse Stafford Angel woon ik in Wijk C.

Als raadslid zet ik mij in voor politieke vernieuwing, creatieve oplossingen, emancipatie, mbo en gelijke kansen voor iedereen.