Gemeenteraad Melody Deldjou Fard

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor GroenLinks.

Mijn onderwerpen

Cultuur (waaronder media), Diversiteit, Economische zaken (onderdeel Evenementen), Jeugd en jeugdzorg (onderdeel jongerenwerk), Mbo

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • zzp'er (Kunst/Social Design).
  • Ik ben daarnaast lid van de adviescommissie Cultuur en Creatieve Industrie voor KunstLoc (Noord-Brabant) en Cultuur Eindhoven. In die rol houd ik mij bezig met de beoordeling van subsidieaanvragen van makers en culturele organisaties (betaald, vacatiegeld).
  • Naast mijn politieke werk, zet ik mij voor GroenLinks ook achter de schermen in om onze beweging te helpen versterken. In 2018 was ik campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast ben ik lid geweest van het landelijk partijbestuur en was ik in 2021 kandidaat-kamerlid. Sinds april 2021 ben ik voor GroenLinks bestuursvoorzitter Provincie Utrecht.

Meer informatie over mij:

Ik ben in 1979 geboren en woon in wijk C.

Ik ben geboren in Teheran, vlak voor de Golfoorlog. Op mijn 15e vluchtte ik naar Nederland. Ik groeide op in een achterstandswijk in een van de meest kansarme gemeenten van Nederland, het Zuid-Limburgse Heerlen. Daar leerde ik mezelf Nederlands via de ondertiteling van The Bold & The Beautiful. En leerde ik mijn nieuwe thuisland kennen. Jaren later verhuisde ik naar de bruisende studentenstad Utrecht waar ik (tot op heden) mijn thuis heb gevonden.

Het cum laude afronden van mijn HBO-studie aan de Hogeschool voor de Kunsten leidde niet tot een vaste baan en ik werd zzp’er. In 2017 nam ik deel aan een leiderschapsopleiding aan de Universiteit van Utrecht. Dat gaf me de nodige beleidskennis, waardoor ik vol kracht de politieke arena in durfde te stappen. Om gedreven vanuit eigen levenservaringen, samen met GroenLinks te strijden voor verandering.

Als gemeenteraadslid boekte ik de afgelopen jaren vele politieke successen. Door mijn inzet krijgt Utrecht na de Black Lives Matter-demonstraties een eigen Slavernijmonument. En zullen 150 jaar afschaffing van de slavernij en Ketikoti in 2023 in Utrecht stadsbreed worden gevierd. Ook is Utrecht door mijn inzet als eerste stad begonnen met een "plan van aanpak tegen mbo-stagediscriminatie". Daarnaast zet ik me in voor de rechten en positie van vrouwen en tegen de discriminatie van zwarte, bi-culturele en vluchtelingenvrouwen. Voor een duurzame rechtvaardige samenleving waar kansen zijn voor ons allemaal.