Gemeenteraad Hasan Kaplan

Bel of mail me
 

030- 286 1122

hasan.kaplan@raad.utrecht.nl

GroenLinks

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor GroenLinks en vervang ik Sophie Schers tijdens haar verlof.

Mijn onderwerpen

Diversiteit, Toegankelijkheid, Organisatievernieuwing, Ombudszaken, Internationaal,
Wijken: Noordoost en Zuidwest

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • project coƶrdinator bij AVS, Alliantie vrijwillige schuldhulp Nederland
  • adviseur - ambassadeur bij IOT (inspraak orgaan Turken) en zelforganisaties, op het gebied van maatschappelijke vraagstukken zoals armoede, schuldhulpproblematiek, radicalisering, islamofobi, antisemitisme etc.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1963 en heb in verschillende wijken gewoond: Lombok, Hoograven, Overvecht, Dichterswijk, Leidsche Rijn en nu woon ik in Tuindorp Oost.

In de politiek moet je de onrechtvaardigheid en ongelijkehid in onze maatschappij tegengaan. Iedereen telt mee.

Ik heb gestudeerd op de HBO, richting sociaal-cultureel en maatschappelijk werk.
Vanwege mijn zeer actieve sociaal-maatschappelijke betrokkenheid in Utrecht wil ik de politiek in. Als een actieve Utrechter kwam ik in aanraking met diverse problemen waar een politieke oplossing voor nodig was. Ik ben een verbinder. Ik ben instaat bruggen te bouwen en heb een groot netwerk. Het is zeer divers en ik onderhoud dit heel goed.

Door te luisteren naar ideeƫn van anderen, mensen elkaar te laten ontmoeten, ben ik staat nieuwe wegen te laten zien en ook aan te sturen op gedragen oplossingen. Dit pas ik ook toe gedurende mijn vrijwilligerswerk. Dit geeft mij bijzonder veel energie en ik hoop dat het op vele terreinen de goede kant op gaat met de inwoners in stad Utrecht, met name de wederzijdse integratie, respect voor diversiteit en participatie.

Ik zet mij in voor een stad waarvan ik zou willen dat iedereen zich thuis voelt. Waarin het niet uitmaakt of je jong bent of oud, wat je geslacht is of je haarkleur, een stad waarin de bewoners de kans krijgen om zich ontwikkelen en die kansen ook kunnen pakken. Dat kan door goed onderwijs te stimuleren, schooluitval aan te pakken. Stageplekken voor jongeren te vinden, discriminatie bij sollicitatie tegen te gaan - een Utrecht waar iedereen gelijkwaardig en toegankelijk is, zich thuisvoelt en meedoet.