Pepijn Zwanenberg

Wat ik doe in de raad

Ik ben woordvoerder Wonen, Stedelijke ontwikkeling, Erfgoed en Groen. Daarnaast ben ik plaatsvervangend voorzitter van de raad wat onder andere inhoudt dat ik de raadsvergadering voorzit als de burgemeester afwezig is.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben onderdeel van het queer DJ collectief Cruise Control. We geven onze eigen feesten in het Acu en soms in Ekko. Daarnaast draaien we op festivals als de Zwarte Cross. Ook ben ik bestuurslid bij Kosmopolis Utrecht en stadsgids bij Colorbike Tours.

Meer informatie over mij

Ik ben in 1969 geboren in Roermond waar mijn ouders een fietsenwinkel hadden. Na mijn VWO ben ik naar Utrecht verhuisd waar ik ben afgestudeerd aan de HKU als dramaschrijver. Jarenlang heb ik scenario’s en theaterteksten geschreven voor, vooral, jeugdtheater.
Tijdens mijn studie heb ik gewerkt voor het kraakspreekuur en daarna was ik programmeur jeugdtheater bij Theater Kikker en coördinator-programmeur Zaal Moira.

Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter Keet op een oud passagiersschip in Lombok, vlakbij de monumentale Muntsluis. We vormen samen met de moeder van Keet een regenbooggezin en voeden haar in co-ouderschap op.

Sinds 2006 zit ik in de gemeenteraad voor GroenLinks. Ik zet me in voor betaalbare woningen, huurdersrechten en strijd voor het behoud van bijzondere gebouwen. In de afgelopen jaren heb ik als raadslid bijgedragen aan de renovatie in plaats van sloop van diverse sociale woningbouw complexen in Lombok en Overvecht, hielp ik woongroepen met het behoud van hun rechten, kreeg Utrecht het eerste regenboogzebrapad van Europa en zijn de historische perronkappen van Utrecht CS behouden en herplaatst op het Berlijnplein.