Rachel Heijne

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor GroenLinks en voorzitter van de commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport. Ook ben ik vice-fractievoorzitter van GroenLinks.

De onderwerpen waar ik over ga zijn Energie, Openbare ruimte, Groen en Dierenwelzijn.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben directeur van de BKN. De BKN, Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland heeft 66 leden en vertegenwoordigt meer dan 200 winkels waar 11.000 mensen werken die zich inzetten voor een circulaire en inclusieve samenleving. De leden van BKN hebben geen winstoogmerk. Alleen rechtspersonen (stichtingen, coöperaties en bv’s zonder winstoogmerk) kunnen lid worden. Alle leden hebben het keurmerk van BKN wat laat zien dat zij voldoen aan de  sociale doelstellingen, zoals het creëren van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En aan milieudoelstellingen, zoals het stimuleren van hergebruik van goederen.

Per 1 januari 2024 ben ik daarnaast toegetreden tot het bestuur van Nederland Kansrijk: https://nederlandkansrijk.nl/. Ik heb de rol van penningmeester.
Nederland Kansrijk is een coalitie van organisaties die zich inzetten om 1 miljoen getalenteerde mensen die onnodig en onterecht aan de zijlijn staan een kans te bieden op de arbeidsmarkt.   

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1968 en woon in Tuindorp Oost.

Als raadslid wil ik bijdragen aan een groene stad met gezonde lucht en schone energie. Een stad waar we ruimte geven aan de fiets en de voetganger. Een stad waar we energieneutraal bouwen, waar ruimte is voor zonne- en windenergie en waar we op zoek gaan naar nieuwe energiebronnen. Een stad waar we verspilling tegengaan en ons afval gebruiken als grondstof. Zo blijft onze stad leefbaar voor iedereen en kunnen ook de kinderen van onze kinderen nog fijn leven in Utrecht.

Ik woon met mijn man in Tuindorp-Oost. De kinderen staan op eigen benen en wonen verspreid in het land. In mijn wijk geniet ik van het groen en ik ben graag in mijn tuin met kippen die gezellig kakelen en elke ochtend verse eitjes leggen. In vakanties en op vrije dagen trek ik graag de natuur in.