Aziz Kawak

Wat ik doe

Ik ben commissielid voor PvdA en houd mij bezig met de onderwerpen Diversiteit en inclusie en Participatie.

Naast mijn werk als commissielid ben ik ook:

  • beleidsadviseur asiel en integratie bij VluchtelingenWerk Nederland (Fulltime en betaald). Daarbij is het mijn missie om de kwaliteit van dienstverlening in AZC's te waarborgen. Ik blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en schrijf interne beleidsstukken. Daarnaast onderhoud ik nauw contact met regiomanagers en teamleiders op de AZC's, en zorg ik ervoor dat hun inzichten worden gedeeld met belangrijke partners zoals IND, COA en ministeries;
  • board lid bij Young Economic Board Utrecht (onbetaald). Economic Board Utrecht is het topnetwerk van de meest vooraanstaande leiders uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden uit de Metropoolregio Utrecht. Het is onze ambitie als economisch ecosysteem maximaal bij te dragen aan een gezonde wereld. Dat bereiken we door samen te werken met andere regio’s in Nederland en wereldwijd. Utrecht, het kloppend hart van een gezonde samenleving met gezonde mensen in een gezonde leefomgeving: Utrecht, Heart of Health.
  • bestuurslid bij Common Frames (onbetaald). Bij Common Frames houden we enorm van film en van media maken. Wij geloven dat je sterker staat in deze maatschappij als je weet hoe je media kunt maken. Dat geldt voor iedereen, maar vooral ook als je nieuw bent in Nederland. Daarom doen we film- en mediaprojecten met (jonge) nieuwkomers.
  • freelance journalist en documentairemaker.

Meer informatie over mij

Acht jaar geleden ben ik gevlucht vanuit Damascus, Syrië naar Nederland. Na een periode in het AZC te hebben doorgebracht, ben ik in Utrecht gehuisvest en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Utrecht, met haar stad en inwoners, heeft mij een thuis-gevoel gegeven en heeft mij geholpen om mijn leven hier op te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik alles wat ik nu heb kunnen bereiken mede te danken heb aan mijn stad Utrecht. Zonder de steun en hulp van de Utrechters en lokale sociale organisaties zou ik niet zijn waar ik nu ben.

Het is een eer en een genoegen voor mij om iets terug te kunnen doen voor de stad en de Utrechters. Daarom ben ik met trots begonnen als commissielid voor de PvdA in de fractie van Utrecht, om zo mijn steentje bij te dragen aan Utrecht die mij met open armen heeft ontvangen.