Gemeenteraad Rick van der Zweth

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor de PvdA en fractievoorzitter, lid van de adviescommissie Controle en Financiën.

Mijn onderwerpen

Burgerzaken, Economische zaken, Financiën, Markten en havens,  Ombudszaken, Personeel en organisatie, Publieksdienstverlening, Samen voor Overvecht, Stationsgebied, Vastgoed, Werk en inkomen, Wijkgericht werken

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

werkzaam voor de Volksbank.
Misschien niet de eerste plek waar je een PvdA’er verwacht, maar het is een maatschappelijke en duurzame bank met bijvoorbeeld ASN als een van de merken. Mijn werk bestaat uit het doen van analyses van de commerciële cijfers, de markt en de concurrentie. Zo probeer ik de toekomst te voorspellen voor de producten die wij verkopen.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1990 en woon in Hoograven.

Sinds 2015 ben ik betrokken bij de Utrechtse PvdA-fractie, sinds 2018 als raadslid en fractievoorzitter. Een grote eer om dit te mogen doen voor onze mooie stad waar ik sinds 2009 met veel plezier woon. Gedurende die tijd heb ik in verschillende wijken gewoond. Sinds enkele jaren woon ik in Hoograven. Een diverse wijk waar veel verschillende soorten Utrechters wonen. Maar vooral ook een wijk in verandering.

Dat is eigenlijk in het klein wat je in heel Utrecht ziet gebeuren. Onze stad wordt steeds populairder en groeit ontzettend hard. Dat biedt kansen maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Voor veel mensen wordt de stad onbetaalbaar en door de drukte staat de leefbaarheid steeds verder onder druk. Die snelle veranderingen zijn ook de reden dat ik de politiek in ben gegaan.

Het is aan de politiek om samen met bewoners te gaan staan voor een Utrecht voor iedereen. Voor nieuwkomers maar ook voor mensen die er al jaren wonen. Het mag niet zo zijn dat je inkomen bepaalt of je een woning kan vinden of niet en dat de 'noodzaak' om te groeien de leefbaarheid in je wijk onder druk zet. Namens de PvdA en samen met bewoners sta ik voor een Utrecht voor iedereen.