Rick van der Zweth

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor de PvdA en fractievoorzitter. Als raadslid voer ik het woord op Wonen, Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Openbare Ruimte, Participatie en Financiën. Als woordvoerder Financiën ben ik ook lid van de adviescommissie Financiën en Control. Daarnaast ben ik voorzitter van de commissie Volksgezondheid, Onderwijs, Werk en Inkomen. 

Wat ik doe naast de raad

Naast mijn raadswerk werk ik bij de Volksbank, het moederbedrijf van bankmerken zoals ASN, RegioBank en SNS. Mijn werk bestaat uit (financieel)strategische vraagstukken die steeds weer variëren. Een groot deel van het werk is scenariobouw en het doen van marktvoorspellingen. In die rol ben ik veel bezig met macro-economie, hoe de bank functioneert bij veranderende omstandigheden en hou ik mij ook bezig met maatschappelijke thema's zoals klimaat.

Meer informatie over mij

Ik ben in 1990 geboren in Rotterdam en woon nu met veel plezier in Hoograven. Het is een prachtige wijk, in natuurlijk de leukste stad van het land, maar in toenemende mate zie ik verschillen groter worden. Bijna niemand kan meer een woning kopen of huren, mensen krijgen het gevoel dat ze de stad uit worden gejaagd terwijl Utrecht er juist voor iedereen moet zijn. Dat motiveert mij om raadslid te zijn.

Naast het werk ben ik fervent lezer van romans of geschiedenisboeken. Echte ontspanning vind ik door met mijn vriendin of vrienden de kroeg in te duiken. Als inwoner van Hoograven ben ik dan het vaakst te vinden in Rotsoord of bij Ledig Erf. Het zijn mijn favoriete plekjes in onze mooie stad. Die mooie stad moet voor iedereen blijven. Daar ga ik met veel energie voor aan de slag komende tijd.