Ruben Snijder

Wat ik doe in de raad

Ik ben fractievoorzitter voor Student & Starter. Ook ben ik namens de fractie woordvoerder op de onderwerpen: Financiën, Ruimtelijke ontwikkeling, wijken en gebieden zoals; Rijnenburg, Station, USP en Zuid-West, Sport, Participatie, Diversiteit en Inclusie, Drugs, Sekswerk, Regionale samenwerking, Ombudszaken, Burgerzaken, Internationale zaken, Openbare ruimte, Markten en havens en tot slot Dierenwelzijn.

Daarnaast ben ik lid van de adviescommissie Controle & Financiën.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1998 en woonachtig in Transwijk (Utrecht-Zuidwest). Van jongs af aan heb ik geleerd om de dialoog aan te gaan en verschillende perspectieven te begrijpen en te waarderen. Tijdens mijn studiejaren in Utrecht kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen en mij in te zetten voor medestudenten. Als voormalig bestuurslid bij de Studentenvakbond van Utrecht, zet ik deze lijn graag voort vanuit de gemeenteraad, waarbij ik geloof dat jonge Utrechters een stem verdienen in de politiek en dat het noodzakelijk is om actief de uitdagingen aan te gaan waarmee ze worden geconfronteerd.

Met een achtergrond in sociale geografie en planologie en een master in Spatial Planning aan de Universiteit Utrecht, evenals een master in Bestuurskunde, draag ik graag bij aan de stad waar ik van houd!

Ik ben een enthousiaste sportliefhebber. Ik heb jarenlang aan waterpolo gedaan en gevoetbald. Ook geniet ik zo nu en dan van festivals en ben ik een plantenliefhebber. Daarnaast koester ik momenten met een goed boek en kan ik van allerlei muziekstijlen genieten.

Mijn favoriete plekken in de stad zijn de openbare ruimtes, waar ik graag wandel en geniet van de veelzijdigheid die Utrecht te bieden heeft.

Als je iets wilt delen, vragen hebt, of geïnteresseerd bent in hoe de Utrechtse politiek werkt, ben ik altijd beschikbaar. Of het nu klein of groot is, alles wat jouw leefomgeving beïnvloedt, is voor mij belangrijk. Laat het vooral weten!