David Bosch

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor UtrechtNu! en fractievoorzitter. Daarnaast ben ik lid van de adviescommissie Controle & Financiën.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben werkzaam bij Arriva multimodaal BV.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1977 en woon in Terwijde.

Laat ik eens beginnen met waarom ik zo van Utrecht hou. Waarom ik, toen ik op mijn zelf wilde gaan wonen, al jaren in mijn hoofd had om dat in Utrecht te gaan doen. Geboren in Twente trok Utrecht mij altijd al. Waarom dat toen al was is moeilijk te zeggen, maar altijd was ik van plan om naar Utrecht te gaan zodra dat kon. In de jaren die volgden kwam ik regelmatig in Utrecht en wist het zeker dit is de stad waar ik wil wonen. Utrecht was een stad, maar tegelijkertijd ook een dorp. De echte Utrechters zijn duidelijk en nemen geen blad voor de mond, maar je wist meteen wel waar je aan toe was. Ik hou ervan. 

Toen ik in Utrecht ging studeren en er een jaar later ook ging wonen voelde ik mij thuis in onze mooie stad. Naast mijn studie ging ik rijden op de bus bij het GVU, leuk en je leerde de stad nog beter kennen. Zaterdag op lijn 3 was het altijd heel druk en vlogen de winkelkaartjes als warme broodjes over de betaaltafel. Het kaartje koste destijds 2 gulden en 25 cent. Mensen betaalden dan met een Rijksdaalder en in de Utrechtse volkswijken was het dan dikwijls “laat dat kwartje maar zitten jochie, dat is voor een bakje koffie zo”. Dat voelde fijn, want een Utrechter die je jochie noemt is een eer. Dat is Utrecht.

Later verhuisde ik binnen Utrecht naar Leidsche Rijn en kwam ik ook meer in contact met Vleutenenaren en Meerenezen. Ik leerde dat Vleuten en De Meern ook mooie plekken zijn, naast de stad.  Maar dát Utrecht en dát Vleuten en de Meern dreigt te verdwijnen. En dat doet pijn om te zien. Daar zet ik mij onder andere voor in de Utrechtse raad. Mobiliteit, wonen, de Utrechtse identiteit, zorgen dat Utrecht niet een stad dreigt te worden voor de elite, of opkomen voor ons mooie erfgoed: ik zal mij er voor inzetten.

In mijn vrije tijd rook ik graag een mooie sigaar, kijk ik graag films in de bioscoop, verzamel ik lp’s met voornamelijk filmmuziek en spreek ik graag af met vrienden.