1. VVD

Gertjan te Hoonte

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor de VVD en voorzitter van de commissie Mobiliteit, Groen en Openbare Ruimte.

Wat ik doe naast de raad

  • Ik ben zelfstandig adviseur en werk onder de naam Tehoonteadvies. Ik geef advies aan zorginstellingen. Dit doe ik onder andere op het gebied van strategie, vastgoed en bedrijfsvoering.
  • Ik ben secretaris en penningmeester van de Stichting Bestuursassistentie VVD Gemeenteraadsfractie Utrecht.
  • Ik ben lid van de VNG Commissie Raadsleden en Griffiers.
  • Ik ben begeleider van het voetbalteam van mijn zoontje bij JO8-10 PVCV Vleuten.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1977 en woon in Grauwaart.

Sinds 2005 woon ik in Utrecht. In het dagelijks leven ben ik papa van Tim, Julia en Emma en getrouwd met Marianne. Daarnaast werk ik als zelfstandig adviseur voor (zorg)vastgoed. Lange tijd heb ik in een appartement in Rivierenwijk gewoond en sinds 2014 wonen we in een huis met tuin in Leidsche Rijn.

Voor de gebouwde omgeving heb ik een voorliefde. We wonen, werken en leven veel in gebouwen en in de openbare ruimte en parken daaromheen. Soms leiden die tot hele mooie en soms tot hele slechte stukken stad. In Utrecht hebben we voorbeelden van beide. Ik merkte dat ik steeds meer idee├źn bedacht over hoe de invulling van de omgeving in Utrecht beter of anders kan. Dat is een van de redenen waarom ik mij in 2014 voor het eerst kandidaat stelde voor de Utrechtse gemeenteraad.

Sinds november 2017 mag ik mij ook daadwerkelijk raadslid noemen. Het is mooi hoe je als volksvertegenwoordiger in de raad ook echt onderwerpen kan oppakken en erin kan duiken. Zo maak ik mij sterk voor woningbouw in Rijnenburg, zodat - net als ik - ook anderen op een fijne en betaalbare plek in de stad kunnen wonen. Daarbij zet ik mij in voor het weer veilig herstellen van ons prachtige grachten en werfkelders en heb ik mede initiatief genomen voor meer openbare toiletten.

Op latere leeftijd ben ik lid geworden van een politieke partij: de VVD past het beste bij mij, omdat ik hecht aan keuzevrijheid en eigen verantwoordelijkheid op veel vlakken. Tegelijkertijd erken ik de meerwaarde dat het op sommige gebieden wel gezamenlijk geregeld wordt.