1. VVD

Mariam Al-Saqaff

Bel, mail of volg me
 

030 - 286 11 37  

mariam.alsaqaff@utrecht.nl

VVD Utrecht

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor de VVD op de portefeuilles: Economische Zaken, Werk en Inkomen, Onderwijs, Sport, Bibliotheek en laaggeletterdheid, Citymarketing en Evenementenbeleid, Toerisme, Diversiteit en Organisatie.

Ook ben ik voorzitter van de commissie Ruimtelijke ordening en Grondzaken.

Wat ik doe naast de raad

Ik ben adviseur Digitalisering bij de Rechtspraak. Ook ben ik ambassadeur van de Global Goals.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1994 en woon in wijk Zuidwest (Transwijk).

Sinds mijn studententijd woon ik in Utrecht. Utrecht staat voor mij symbool voor de stad waar ik heb kunnen groeien en bloeien en ultiem heb kunnen genieten van mijn vrijheid. Dat is de reden waarom ik zo veel jaar later nog steeds in Utrecht woon.

Ik wil dat iedereen, net als ik, de mogelijkheid krijgt om te genieten van Nederland en van de stad die mij zoveel heeft gegeven. Kansen moet je grijpen, maar die kansen moet je wel weten te vinden. Ik wil een overheid die mensen de kans geeft om te groeien en te bloeien. En juist in Transwijk, de wijk waar ik woon, merk ik dat steeds meer ouders het gevoel hebben dat hoe hard ze ook werken en hun best doen, het ze niet gaat lukken om hun kinderen de toekomst te geven die ze hen graag willen geven. Het is voor mij onvoorstelbaar dat mensen die keihard willen werken en hun best doen om deel te nemen aan de maatschappij, nu nog steeds buiten de boot vallen.

In het Nederland dat ik voor me zie heeft iedereen een plekje. Ik wil helpen met het realiseren van een land en stad waar kansen gecreƫerd en gegund worden. Of dat nou het starten van je eigen onderneming betreft, de studie kiezen die jij graag wil volgen of het vinden van een mooie woning.