Uw initiatief Hulp en advies bij uw initiatief

Ondersteuning of een extra zetje nodig bij uw idee? De gemeente en andere organisaties in de stad kunnen u verder helpen met uw initiatief.

Hulp en advies

Neem contact op met het wijkbureau (kies uw wijk)

Het wijkbureau kan bijvoorbeeld:

• advies en tips geven over ruimte of geld
  • u in contact brengen met andere actieve bewoners of bewonersgroepen
  • advies geven over hoe u buurtbewoners enthousiast kan maken over uw idee

Hulpmiddel bij een gesprek

Hebt u een afspraak gekregen met bijvoorbeeld de wijkadviseur? Voor de eerste afspraak is het kompas voor initiatief (pdf, 288 kB) een handig hulpmiddel. Bijvoorbeeld om op een rij te zetten welke onderwerpen u wilt bespreken. Of wat u nodig hebt om uw initiatief verder te brengen. Er is ook een Engelstalige versie van het kompas (pdf, 155 kB).

Uw initiatief presenteren en vragen stellen

Elke maandag, dinsdag en donderdag om 9.30 uur kunt u op het stadskantoor uw initiatief presenteren. U kunt vragen stellen aan de medewerkers van het initiatievennetwerk. Dit is een gemeentelijk netwerk van medewerkers die zich inzetten voor initiatieven. Het brengt mensen en organisaties met elkaar in contact. Ze denken mee en helpen u verder.

Aanmelden kan via initiatief@utrecht.nl.

Workshops en spreekuren

Hebt u ondersteuning van een professional nodig voor uw initiatief? Regelmatig houden de volgende organisaties workshops en spreekuren die u helpen met uw initiatief:

Hulp en contact Initiatief

initiatief@utrecht.nl