In gesprek met experts

Op zaterdag 6 januari 2024 kwam het burgerberaad voor de 2e keer samen. Nadat deelnemers met elkaar hadden gesproken over de afgelopen jaarwisseling, die uiteraard nog vers in het geheugen lag, was het tijd om kennis en inzichten te verzamelen.

Deelnemers hadden de keus om aan te sluiten bij verschillende inloopsessies. Dat zijn een soort minibijeenkomsten. Daar konden ze in gesprek met aanwezige experts. Er waren meerdere experts aanwezig. Bijvoorbeeld uit de vuurwerkbranche, gedragswetenschappers, de evenementenbranche en experts op het gebied van luchtkwaliteit.

Informatie en inzichten meenemen

De informatie en inzichten die de deelnemers tijdens deze sessies wisten te verzamelen kunnen weer gebruikt worden tijdens de komende bijeenkomsten. Uiteindelijk moet dat samenkomen in een advies of adviezen. Maar zover is het nog niet.

In onderstaande video een korte impressie van de bijeenkomst. Naast Hans Moors (voorzitter en onafhankelijk gespreksleider van het burgerberaad) komt in de video ook een deelnemer aan het woord. De volgende en alweer 3e bijeenkomst is op zaterdag 20 januari.

Video: Burgerberaad voor tweede keer samen

Hulp en contact Burgerberaad

Telefoon

14 030

E-mail

burgerberaad@utrecht.nl