Onderscheidingen Jeugdlintje

Ken jij een jonge Utrechter van 6 t/m 23 jaar die een lintje verdient? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor een ander of die iets bijzonders heeft gedaan voor Utrecht? Dan komt diegene misschien in aanmerking voor een jeugdlintje.

Wat is een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren die een bijzondere daad hebben verricht, willen we met het jeugdlintje in het zonnetje zetten. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn. Welke daden verdienen bijvoorbeeld een jeugdlintje? Dat kan van alles zijn. Een neefje dat elke week boodschappen doet voor zijn zieke buurvrouw. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten in Utrecht. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft in het park. Kortom er zijn veel verschillende soorten daden die een lintje waard zijn.

Uitreiking jeugdlintje

De jeugdlintjes worden ieder jaar rond 20 november, op Internationale Kinderrechtendag, uitgereikt. Vanwege de toen geldende coronamaatregelen is de uitreiking van 2021 verplaatst. Op 12 maart 2022 namen 13 Utrechtse jongeren een jeugdlintje in ontvangst.

Lees meer over de uitreiking

Iemand aanmelden

De aanmeldingen voor 2022 zijn nog niet geopend. Meer informatie over aanmelden volgt op deze pagina.

Hulp en contact Onderscheidingen

Telefoon

14 030

E-mail

kabinet@utrecht.nl

Ook voor vragen over het Predicaat Koninklijk of Hofleverancier, de Koninklijke Erepenning en het Carnegie Heldenfonds.