Jeugdlintje

Kent u een jonge Utrechter van 6 tot en met 23 jaar die een lintje verdient? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor een ander of die iets bijzonders heeft gedaan voor Utrecht? Meld diegene dan aan voor een jeugdlintje! Aanmelden kan tot en met 13 september 2024.

Wat is een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren van 6 tot en met 23 jaar die iets bijzonders hebben gedaan, zetten we met het jeugdlintje in het zonnetje. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn.

Welke acties verdienen een jeugdlintje?

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een neefje dat elke week boodschappen doet voor zijn zieke buurvrouw. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest organiseert. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten in Utrecht. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft in het park. Allemaal voorbeelden van acties waarmee kinderen en jongeren iets voor anderen betekenen.

Iemand aanmelden

Iedereen kan een ander aanmelden voor een jeugdlintje. Bijvoorbeeld een familielid, klasgenoot of vriend/vriendin. U kunt niet uzelf aanmelden. Jonger dan 18? Vraag dan eerst toestemming aan ouders.

Meld iemand aan voor een jeugdlintje

Regels

U kunt kinderen en jongeren van 6 tot en met 23 jaar aanmelden. Hiervoor gelden de volgende regels. Degene die u aanmeldt:

  • woont in Utrecht of heeft verbinding met de stad. Woont diegene in Zeist, maar studeert hij/zij in Utrecht? Dan kunt u 'm alsnog aanmelden.
  • vrijwillig iets hebben gedaan voor anderen, bijvoorbeeld voor een goed doel, de stad of de samenleving.
  • nog niet op een andere manier beloond zijn voor hun inzet.

Selectie en uitreiking

Een jury bekijkt alle aanmeldingen en bepaalt welke kinderen/jongeren uiteindelijk een lintje krijgen. Op 20 november 2024 reiken we de jeugdlintjes uit.

Hulp en contact Onderscheidingen

Telefoon

14 030

E-mail

kabinet@utrecht.nl

Ook voor vragen over het Predicaat Koninklijk of Hofleverancier, de Koninklijke Erepenning en het Carnegie Heldenfonds.