Onderscheidingen Jeugdlintje

Ken jij een jonge Utrechter van 6 t/m 23 jaar die een lintje verdient? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor een ander of die iets bijzonders heeft gedaan voor Utrecht? Meld diegene dan aan voor een jeugdlintje. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2021.

Wat is een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren die een bijzondere daad hebben verricht, willen we met het jeugdlintje in het zonnetje zetten. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn. Welke daden verdienen bijvoorbeeld een jeugdlintje? Dat kan van alles zijn. Een neefje dat elke week boodschappen doet voor zijn zieke buurvrouw. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten in Utrecht. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft in het park. Kortom er zijn veel verschillende soorten daden die een lintje waard zijn.

Iemand aanmelden

Je kunt iemand aanmelden door het formulier hieronder in te vullen. Iedereen kan iemand aanmelden voor een jeugdlintje. Bijvoorbeeld een familielid, klasgenoot, vrienden. Je kunt niet jezelf aanmelden. Ben je jonger dan 18? Vraag dan eerst toestemming aan je ouders voordat je iemand aanmeldt.

Regels

Wie mag je aanmelden? Kinderen en jongeren van 6 tot en met 23 jaar die:

  • wonen in de stad Utrecht
  • vrijwillig iets hebben gedaan voor anderen, bijvoorbeeld voor een goed doel, de stad of de samenleving
  • nog niet op een andere manier beloond zijn voor hun inzet.

Selectie en uitreiking

Een jury bekijkt alle aanmeldingen en bepaalt welke kinderen/jongeren uiteindelijk een lintje krijgen. Op 20 november 2021 reiken we de jeugdlintjes uit.

Aanmeldformulier Jeugdlintje

Vragen met een * zijn verplicht.

Wie meld jij aan? Vul de gegevens in van jouw kandidaat

(maximaal 500 woorden)

Geef in de motivatie duidelijk aan waarom jij vindt dat jouw kandidaat een lintje verdient. Zet erbij om welke activiteit(en) het gaat en waarom dit bijzonder is.

Je eigen gegevens
Ondertekening
Privacyverklaring*

Hulp en contact Onderscheidingen

Telefoon

14 030

Ook voor vragen over het Predicaat Koninklijk of Hofleverancier, de Koninklijke Erepenning en het Carnegie Heldenfonds.