Bestuur en organisatie Onderzoek en cijfers


Uitgelicht

Junipeiling Bewonerspanel over gevolgen van het coronavirus

23-07-2020 | Van 29 mei tot en met 8 juni vroegen we leden van het Bewonerspanel Utrecht voor de tweede keer naar de gevolgen van het coronavirus op verschillende onderdelen van hun leven, zoals werk en inkomen, wonen en verhuizen, sport en cultuur. Ook hebben we panelleden gevraagd naar de kansen, negatieve gevolgen en ideeën die ontstaan uit de situatie van nu.

Lees verder in de rapportages van het Bewonerspanel


Straatintimidatie

21-07-2020 | We hebben een verkennend onderzoek gedaan onder inwoners over straatintimidatie. Om meer inzicht te krijgen in de aard en omvang ervan. Voor het onderzoek hadden we 8.000 Utrechters uitgenodigd voor een online vragenlijst. Daarnaast hebben we een aantal interviews gehad met inwoners die straatintimidatie hebben meegemaakt.

Lees het Rapport Onderzoek Straatintimidatie


Aprilpeiling Bewonerspanel over gevolgen van het coronavirus

02-07-2020 | In april vroegen we de leden van het Bewonerspanel Utrecht over de gevolgen van het coronavirus. Met deze peiling ontdekken we hoe Utrechters omgaan met het virus. We keken naar verschillende gebieden, zoals emotionele effecten, inkomen, thuiswerken en mantelzorg. Uit de peiling blijkt dat de overgrote meerderheid (89%) van de panelleden niet verwacht hulp nodig te hebben voor het inkomen vanwege het virus. Voor panelleden is er veel veranderd in hun uitgaven. Ze geven meer geld uit aan boodschappen en minder aan vrije tijd/recreatie, vervoer en kleding. Tijdens de peiling in april hield de meerderheid van de panelleden (66%) zichzelf meerdere keren per dag op de hoogte van het nieuws over het coronavirus.

Lees verder in de rapportage van het Bewonerspanel


Eerste editie Trendrapportage coronavirus

25-06-2020 | Wat zijn de gevolgen van corona in Utrecht op gezondheid, inkomen en rondkomen, economie, arbeidsmarkt, veiligheid en samenleven? U leest het in de eerste editie van de Trendrapportage coronavirus. Deze rapportage is gemaakt op basis van registratiegegevens, statistieken en het bewonerspanel over corona.

Bekijk de Trendrapportage coronavirus


Nieuwe website Utrecht in Cijfers

28-05-2020 | Met Utrecht in Cijfers zoekt u zelf betrouwbare cijfers over Utrecht en de wijken en buurten van de stad. Per thema ziet u een overzichtelijke selectie van de belangrijkste cijfers. Vaak gaan die cijfers over meerdere jaren. U kunt een wijk of buurt selecteren en daar de belangrijkste cijfers zien. Als u zelf specifieke selecties wilt maken, bijvoorbeeld over het aantal inwoners in een bepaalde leeftijdsgroep, dan kan dat in de databank. Utrecht in Cijfers is een website die cijfers over de stad voor een breed publiek beschikbaar stelt en toegankelijk maakt.

Ga naar de website Utrecht.incijfers.nl


Utrecht Monitor

14-05-2020 | Utrecht groeide het afgelopen jaar met ongeveer 4.800 inwoners en telde 357.719 inwoners op 1 januari 2020. Hiermee is Utrecht de tweede snelst groeiende stad van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe Utrecht Monitor 2020. Deze monitor vertelt hoe het met Utrecht gaat met cijfers uit het afgelopen kalenderjaar. Utrechters waren over het algemeen gelukkig (82%) en tevreden met hun leven (88%).

Lees verder over de Utrecht Monitor


Evaluatie Integrale Kindcentra

14-05-2020 | In 2018 zijn we 4 pilotprojecten gestart voor de nieuwbouw van Integrale Kindcentra (IKC). Ook is een aantal bestaande scholen bezig met de omvorming tot een IKC of is net gestart als IKC. We hebben de 4 nieuwbouwprojecten en ook 2 omvormingsprojecten geëvalueerd. Op die manier hebben we leerpunten opgehaald voor de vorming van toekomstige IKC's. De evaluatie geeft inzicht in succes- en risicofactoren en laat zien wat nodig is voor een duurzame en succesvolle samenwerking.

Bekijk de rapportage Evaluatie Integrale Kindcentra (pdf, 687 kB)


Bekijk oudere berichten in ons webarchief.

Hulp en contact Onderzoek en cijfers

Telefoon

14 030

E-mail

onderzoek@utrecht.nl