Stageplaatsen Rekenkamer

Volg je een opleiding of studie op universitair niveau? En zoek je een stage waar je onderzoekservaring op kunt doen? Misschien heeft Rekenkamer Utrecht dan plaats voor jou!

Mogelijkheden zijn:

  • een meeloopstage, waarin je meedraait in het onderzoeksteam van de rekenkamer
  • een eigen afstudeeronderzoek dat aansluit bij het werk van de rekenkamer

Stagewerkzaamheden

Stagewerkzaamheden omvatten het houden van interviews, dossierstudie en bijdragen leveren aan de publicatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder leiding van 1 van de leden van de staf van de rekenkamer. De stagiair werkt aan de hand van een stageplan. Het hoort tot de mogelijkheden om ook een scriptie te schrijven. De scriptie wordt geschreven onder verantwoordelijkheid van een begeleider van de universiteit. De rekenkamer moet echter instemmen met de opzet en bepaalt ook welke gegevens van de rekenkamer in de scriptie mogen worden gebruikt.

Van een stagiair verwachten wij

  • aantoonbare affiniteit met gemeentelijk beleid en onderzoek
  • algemene interesse in maatschappelijke- en bestuurlijke ontwikkelingen
  • goede schriftelijke- en communicatieve vaardigheden
  • instelling van zelfwerkzaamheid en eigen initiatief
  • vaardigheid zich gemakkelijk in te werken in nieuwe, uiteenlopende onderwerpen

Studierichtingen

Gelet op het werkveld van de rekenkamer kan een stage interessant zijn voor universitaire studenten in de volgende masteropleidingen: accountancy, bedrijfskunde, politicologie, sociologie, bestuurskunde, economie of recht. Andere studierichtingen kunnen echter ook in aanmerking komen.

Duur en vergoeding

De stage duurt ten minste 3 maanden. Stagiair(e)s komen in aanmerking voor een stagevergoeding.

Geïnteresseerd?

Schrijf een brief (met CV) of neem contact op met de secretaris van de rekenkamer: Gerth Molenaar, g.molenaar@utrecht.nl, tel. 030-2861391.