Veilig mailen

Zorgvuldig en vertrouwelijk uitwisselen van (privacy)gevoelige informatie is een belangrijk onderdeel van ons werk. Daarom hebben we de beveiliging van onze communicatie met inwoners en andere relaties verbeterd. Dat moet van de wet, maar we vinden het ook onze eigen verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige informatie.

Wij gebruiken ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Voortaan gebruiken wij het programma ZIVVER om veilig te e-mailen en bestanden uit te wisselen. Zivver versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals patiëntgegevens, burgerservicenummers of andere informatie die wij veilig willen versturen. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Daarnaast voorkomt het dat we gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Hoe opent u een mail die veilig verstuurd is?

Hebt u een e-mail ontvangen met ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u nog een sms-code of een wachtwoord invoeren (zie hieronder).

Bericht openen met een sms-code

U hebt een beveiligd bericht ontvangen. U krijgt een code per sms toegestuurd. Klik op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ en vul de code in. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een wachtwoord

U hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord. U ontvangt in een aparte mail een wachtwoord. Klik op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ en vul het wachtwoord in. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat veilig is verstuurd?

Onder het ontvangen bericht kunt u direct een antwoord typen. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Wijzigingen kunt u doorgeven aan de desbetreffende contactpersoon van de gemeente.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact met ons op, telefoon 14 030. Meer weten? Bekijk de video of ga naar www.zivver.nl

Veilig mailen