395 woningen aan Heycopstraat

Op de plek van soepfabriek Intertaste aan de Heycopstraat in Dichterswijk komen 395 duurzame woningen. 79 hiervan worden sociale huur en 65 woningen vallen in de middenhuur. De overige 251 komen in de vrije huursector. Het college legt de plannen hiervoor vanaf donderdag zes weken ter inzage en neemt vervolgens een besluit over deze zogeheten bouwenvelop met voorwaarden.

 

De bebouwing moet aansluiten bij Parkhaven. Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) is blij met het gezonde en duurzame karakter van de nieuwbouwplannen. "Er is aandacht voor hergebruik van materialen en groen, bijvoorbeeld een deels openbaar park op het dak van de parkeervoorziening”, zegt Verschuure. “Er komt ook een nieuwe laan met bomen in het verlengde van het Heycopplein."

Omwonenden krijgen een uitnodiging voor een inloopavond. De plannen zijn online te zien en liggen van 29 november tot 10 januari ter inzage op het wijkbureau Zuidwest aan de Al-Masoedilaan 188 in Kanaleneiland. Zie www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/heycopstraat-nieuwbouw.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht