5 mei uitreiking Tolerantieprijs 2018

Op het Bevrijdingsfestival wordt de winnaar van de Tolerantieprijs bekendgemaakt door wethouder Kees Diepeveen. Een onafhankelijke jury heeft uit alle aanmeldingen drie genomineerden gekozen, namelijk: ‘Mix&Match’ van Stichting Present Utrecht, het project ‘Samen in Utrecht’ van Netwerk Serve the City en het project ‘Uitwisseling’ van vriendschapsscholen OBS Tuindorp en OBS Overvecht. De genomineerden van dit jaar zetten zich op een creatieve manier in voor een verdraagzame samenleving. Dit is waar de Tolerantieprijs voor is bedoeld: voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Meer over de genomineerden
Met het project ‘Mix & Match’ probeert Stichting Present Utrecht een bijdrage te leveren aan een Utrecht waarin iedereen zijn of haar weg weet te vinden. Dit geldt dus ook voor nieuwe Utrechters of tijdelijke bewoners. Dit doen ze door ze in contact te brengen met mensen die al veel langer in Utrecht wonen.

Met ‘Samen in Utrecht’ van Netwerk Serve the City zetten statushouders zich in als vrijwilliger. Ze helpen kwetsbare Utrechters, bijvoorbeeld eenzame ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. De statushouders zijn dus geen hulpvragers, maar hulpbieders.

Vriendschapsscholen OBS Tuindorp en OBS Overvecht proberen de segregatie binnen het Utrechtse onderwijs te doorbreken. Met hun project ‘Uitwisseling’ schrijven leerlingen elkaar brieven, gaan bij elkaar op bezoek volgen gezamenlijk onderwijs.

Uitreiking
De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 5 mei, om 16.00 uur op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Namens het gemeentebestuur looft wethouder Kees Diepeveen de prijs uit. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 7.000,-. Dit bedrag moet worden besteed aan het bekroonde initiatief. `

Voor meer informatie kunt u terecht bij Art.1 Midden Nederland.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht