Aanleg tunnel voor dieren onder Biltse Rading

Vanaf 27 januari laat de gemeente Utrecht een tunnel voor dieren aanleggen onder de Biltse Rading. Deze nieuwe tunnel zorgt ervoor dat dieren zoals dassen, marters en ringslangen veilig de weg kunnen oversteken. De Biltse Rading vormt één van de grote hindernissen in het leefgebied van dieren aan de oostkant van de stad, tussen het Noorderpark en het Kromme Rijngebied. De tunnel verbindt het leefgebied van dieren in en rondom Utrecht, De Bilt en Zeist en beschermt zo de biodiversiteit.

De tunnel is onderdeel van een regionale verbinding die loopt van de grote rivieren via Rhijnauwen en Amelisweerd tot het Noorderpark en de Oostelijke Vechtplassen. De afgelopen jaren zijn passages gemaakt bij onder andere de A12, de A28 en het spoor. De Utrechtse weg (N237) en de Biltse Rading zijn de laatste twee hindernissen. De gemeenten Utrecht en De Bilt,  Provincie Utrecht en Het Utrechts Landschap hebben er samen voor gezorgd dat de tunnel wordt aangelegd. De aanleg van de laatste passage bij de N237 volgt naar verwachting eind 2020 en wordt uitgevoerd door de provincie.

Hinder tijdens de werkzaamheden
De Biltse Rading blijft open voor auto- en fietsverkeer tijdens de werkzaamheden;  auto’s worden dan over één baan geleid, fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht