Afscheid burgemeester Jan van Zanen van de stad Utrecht

Burgemeester Jan van Zanen neemt afscheid van de stad Utrecht. Op woensdag 1 juli start hij als burgemeester van de stad Den Haag. Het afscheid van de burgemeester verloopt anders dan zonder de coronamaatregelen het geval was geweest. Tot eind juni zijn grote samenkomsten van meer dan 30 personen niet toegestaan. Een publiek afscheid is daarom niet mogelijk.


Foto: Angeliek de Jonge

Videoboodschap: ‘zeg maar dag tegen ’t jochie’
Utrechters die de burgemeester gedag willen zeggen, kunnen dat doen door een videoboodschap op te nemen. Op zaterdagmiddag 27 juni tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen alle Utrechters een afscheidswens voor de burgemeester inspreken in een speciale ‘Zeg maar dag tegen ’t jochie’-videocamera op het Stadhuis. U kunt naar binnen via de ingang aan de Stadhuisbrug om iets in te spreken in de camera. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden. Wel vragen we rekening te houden met de coronamaatregelen. Houd afstand en loop een blokje om als er veel mensen staan te wachten.
De burgemeester ontvangt alle afscheidsboodschappen. Een korte compilatie van de boodschappen deelt de gemeente online.

Fietstocht door de stad
De burgemeester neemt op vrijdag 26 juni afscheid van de stad met een fietstocht. De bedoeling is dat hij in deze fietstocht alle tien wijken van de stad aan doet. Hij volgt daarbij deels de Vuelta-route die was voorzien voor deze zomer.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht