Afslagverbod van Oudenoord naar Kaatstraat

Utrecht gaat de kruising van de Oudenoord en de Kaatstraat opnieuw inrichten om de route veiliger en aantrekkelijker te maken. Hierdoor is het voor autoverkeer niet meer mogelijk om vanaf de Oudenoord af te slaan naar de Kaatstraat. Fietsers, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten kunnen nog wel afslaan. De nieuwe inrichting biedt meer ruimte voor groene bermen en bomen. Bewoners kunnen meepraten over het schetsontwerp, waarna er halverwege 2020 een definitief ontwerp moet liggen. Uitvoering staat gepland voor eind 2020.

De maatregel is onderdeel van plannen om zowel de Oudenoord als de verkeersroute door de Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht en Staatsliedenbuurt (Votulastroute) aantrekkelijker en veiliger te maken voor voetgangers en fietsers en een prettiger leefomgeving voor bewoners creëren. De Votulastroute (Kaatstraat-Adelaarstraat-Willem van Noortstraat-Antonius Matthaeuslaan, Ingenhouszstraat/Juliusstraat en Pieter Nieuwlandstraat) is een veel gebruikte route voor auto’s om vanaf de binnenstad naar de Kardinaal de Jongweg te gaan. Deze straten zijn echter niet ingericht voor veel doorgaand autoverkeer.
 
Eerste stap
De aanpak van de kruising Oudenoord-Kaatstraat is een eerste stap in het proces, omdat er momenteel nog te weinig budget is om beide routes helemaal opnieuw in te richten. Voor de Votulastroute zetten we jaarlijks geld opzij om uiteindelijk de hele route opnieuw in te richten voor een maximumsnelheid van 30 km/u. De route David van Mollemstraat-Draaiweg-Talmalaan geldt als alternatief voor autoverkeer voor verkeer tussen de Oudenoord en de Kardinaal de Jongweg. In de uitwerking van de plannen is de verwachte toename van het autoverkeer op deze route een aandachtspunt, ook omdat dit een veelgebruikte fietsroute is.

Reageren
Het schetsontwerp is in te zien op een inloopavond op dinsdag 3 december, waarvoor omwonenden worden uitgenodigd. Vanaf die dag staat het plan ook op de website www.utrecht.nl/oudenoordkaatstraat. Hier is ook een reactieformulier in te vullen. De suggesties worden waar mogelijk meegenomen in het ontwerp.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht