All you need is work

Dinsdag 18 december is de aftrap van het jaarlijkse evenement voor werkzoekende Utrechters. Wethouder Werk & Inkomen, Linda Voortman, verzorgt de aftrap in het stadskantoor om 8:45 uur. Tot 20 december kunnen werkzoekenden hier terecht voor onder meer kennismaking met werkgevers, gratis workshops en professionele foto’s.

Het jaarlijkse evenement heeft een nieuwe naam: All you need is work (voorheen Glazen Huis). Drie dagen lang voeren werkgevers en werkzoekenden matchgesprekken, zijn er gratis workshops en meer om mensen aan het werk te helpen. “We zien dat steeds meer mensen een weg naar een baan vinden. Maar er zijn ook Utrechters die extra ondersteuning nodig hebben. Met dit evenement bieden we werkzoekende Utrechters een extra helpende hand in hun zoektocht naar een baan”, aldus wethouder Linda Voortman.

Meer dan alleen een banenmarkt
Ieder dagdeel staat een andere branche centraal, zoals detailhandel, zorg, zakelijke dienstverlening, horeca, bouw, techniek en logistiek. Mensen kunnen vrij inlopen voor een matchgesprek en meer. Kijk voor het schema op: www.utrecht.nl/allyouneediswork. Naast het ontmoeten van werkgevers, zijn er verschillende gratis workshop en andere activiteiten. Zo is er iedere dag de Pitch-workshop waar deelnemers zich beter leren presenteren aan werkgevers. Ook zijn er ter plekke mogelijkheden om cv’s te maken of te verbeteren met behulp van de cv-dokters. Er is ook een fotograaf aanwezig die professionele foto’s maak voor bijvoorbeeld LinkedIn-profielen.

Taalmaatje gezocht
Dit jaar is er extra aandacht voor het (beter) leren van de Nederlandse taal. Veel Utrechters zijn op zoek naar een Taalmaatje die hen helpt om de Nederlandse taal te leren. Tijdens All you need is work worden vrijwilligers geworven die Taalmaatje willen worden in samenwerking met de organisatie Taal doet Meer.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht