Alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen onder 1 digitaal dak

Vanaf vandaag staat het aanbod van alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen op één platform: www.TekkieWorden.nl. Het platform helpt de IT-sector en studenten elkaar te vinden. Er is speciale aandacht voor talent in ondervertegenwoordigde groepen in de IT, waaronder vrouwen, mensen met een niet-Westerse achtergrond en mensen uit kwetsbare wijken.

Linda Voortman (wethouder Werk en Inkomen): “Er is veel werk in de IT-sector, ondanks de effecten van het coronavirus. TekkieWorden koppelt de vraag uit de sector en talentvolle toekomstige werknemers aan elkaar. Ook Utrechtse talenten die niet zo snel aan een carrière in de IT zouden denken. Zo ontstaan mooie verbindingen en maken meer Utrechters een beweging richting werk.”

Over TekkieWorden
TekkieWorden wordt in Utrecht uitgerold in een samenwerking met het Utrechtse bedrijf EquensWorldline, opleidingenfonds CA-ICT, TechConnect en de gemeente Utrecht. Het digitale platform geeft mensen antwoord op vragen als: welke richtingen en opleidingen zijn er binnen de IT en wat zijn de carrièrekansen? De marketingcampagne richt zich in het bijzonder op de ondervertegenwoordigde groepen in de IT.

Utrecht Tech Community
De gemeente Utrecht werkt samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de Utrecht Tech Community. Samen vergroten zij de toegang tot de digitale sector, juist voor ondervertegenwoordigde groepen in de IT. TekkieWorden maakt onderdeel uit van de Utrecht Tech Community.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht