Bekendmaking aanbeveling nieuwe burgemeester van Utrecht

De gemeenteraad van Utrecht doet vandaag, op voorstel van de vertrouwenscommissie, een aanbeveling voor de benoeming van de nieuwe burgemeester. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering die naar verwachting rond 21.00 uur start.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad brengt eerder die avond tijdens een besloten vergadering verslag uit aan de raad, over de eerste en tweede voorkeur voor een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stemt vervolgens en besluit wie de raad wil aanbevelen als nieuwe burgemeester van Utrecht.

Na afloop van deze besloten vergadering (naar verwachting rond 20.30 uur) is pers welkom om de openbare vergadering vanuit de Hal van het stadhuis te volgen. Aansluitend aan de vergadering is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de voorzitters van de vertrouwenscommissie.

Aanwezig zijn kan alleen indien er vooraf aangemeld is via persvoorlichting van de raad. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan om in de raadszaal zelf aanwezig te zijn. Ook voor publiek is het stadhuis momenteel gesloten. De raadsvergadering wordt vanavond live uitgezonden via de website van de raad.

Volg de live uitzending van de vergadering

Meer informatie over het proces rondom de burgemeestersbenoeming

 

Aanmelden voor de vergadering en andere persvragen:
Anne Marie Kortleve – 06 – 42 23 93 86 – annemarie.kortleve@utrecht.nl

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht