nieuwsbericht gemeente Utrecht

Op dinsdag 12 maart is de heer Bright Richards benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bright Richards is mede-oprichter en artistiek directeur/bestuurder van de stichting New Dutch Connections (NDC). Hij krijgt de onderscheiding toegekend vanwege zijn onuitputtelijke inzet, creatieve talent en scherp inzicht in de behoeften van nieuwkomers in Nederland. De heer Richards ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Sharon Dijksma tijdens het twintigjarig jubileum van stichting NDC.

Bright Richards is acteur, regisseur, schrijver en trainer. Zijn eigen ervaring als vluchteling uit Liberia in 1991 heeft hem gedreven om een verschil te maken in het leven van andere nieuwkomers in Nederland. Stichting NDC heeft als doel om hen in Nederland, ongeacht verblijfsstatus, te ondersteunen bij het vinden van een hernieuwd perspectief. Dit doet de stichting door middel van het aanbieden van workshops, het organiseren van ontmoetingen, het produceren van theatervoorstellingen en door (ex-)vluchtelingen te koppelen aan coaches en mentoren.

Onder het leiderschap van de heer Richards heeft stichting NDC een waardevol netwerk opgebouwd met bedrijven, fondsen en overheidsinstellingen, waaronder het Oranjefonds, VSB-fonds, K.F. Heinronds en de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND), wat heeft bijgedragen aan het succes van de organisatie in het realiseren van hun missie.

Bright Richards ontving voor zijn verdiensten eerder al het Appeltje van Oranje en de Gieske-Strijbis Podiumprijs.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht