Burgemeester sluit woning aan de Van Eysingalaan 161

Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdag 16 mei per direct een woning gesloten aan de Van Eysingalaan 161. De politie en inspecteurs van de gemeente hebben in de woning illegale prostitutie geconstateerd.

In de woning is eerder illegale prostitutie geconstateerd. De betrokkene kreeg toen een waarschuwing, omdat het de eerste keer was dat deze persoon in verband is gebracht met illegale prostitutie. Met de tweede controle is opnieuw vast komen te staan dat het pand in gebruik was als seksinrichting zonder de daarvoor bestemde vergunningen. In de woning zijn twee illegale prostituees aangetroffen.
 
De burgemeester concludeert dat het gebruik van het pand is gericht op het aanbieden van seksuele diensten, namelijk een seksinrichting. Illegale prostitutie vormt een gevaar voor de openbare orde en doet afbreuk aan het woon- en leefklimaat. De bestaande overlast bevestigt dit ook. Het exploiteren van een seksinrichting zonder dat daarvoor een vergunning is verleend, is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Conform het vastgestelde beleid heeft de burgemeester het pand gesloten voor de duur van drie maanden.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht