Burgemeesterspenning van Utrecht voor organisatoren van La Vuelta

Vandaag, maandag 12 september, hebben Javier Guillén en Charles Ojalvo de Burgemeesterspenning van Utrecht ontvangen uit handen van burgemeester Sharon Dijksma. Guillén en Ojalvo kregen de onderscheiding omdat zij als organisatoren van La Vuelta a España een grote rol van betekenis hebben gespeeld bij de start van de wielerronde in Utrecht.

Burgemeester Sharon Dijksma: “De start van La Vuelta in Utrecht was iconisch en heeft alle verwachtingen overtroffen. Het was pas de vierde keer dat La Vuelta van start ging buiten Spanje en het is dankzij alle inspanningen, het geduld en het lef van Javier Guillén en Charles Ojalvo dat het zo’n succes is geworden. Daar wil ik hen, met de Burgemeesterspenning van Utrecht, enorm voor bedanken.”

Burgemeesterspenning

De Burgemeesterspenning van Utrecht is een speciale erkenning die alleen door de burgemeester zelf kan worden uitgereikt aan personen die de stad op een bijzondere manier van dienst zijn geweest. Het is voor het eerst sinds haar aantreden dat burgemeester Dijksma deze onderscheiding toekent. De penning werd in 1989 ingesteld door burgemeester Vos-van Gortel.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht