nieuwsbericht gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht opent vandaag een thuisbasis voor 17 deelauto’s direct naast Utrecht Centraal. Hier kunnen reizigers nu niet alleen overstappen op een trein of bus, maar ook gemakkelijk hun reis vervolgen met een volledig elektrische deelauto. De auto’s van SIXT share, WeDriveSolar en Amber staan op vaste parkeerplekken in de garage Croeselaan, direct onder het Jaarbeursplein. De verwachting is dat deze aansluiting tussen het openbaar vervoer en deelauto’s ertoe leidt dat meer mensen hun reis volledig duurzaam gaan afleggen.

De toegang tot deze garage ligt op 100 meter loopafstand van de stationshal, zodat reizigers snel en makkelijk kunnen overstappen. Door deelauto’s toegankelijker te maken en op goede locaties aan te bieden hoopt de Gemeente Utrecht het gebruik ervan te stimuleren. Met dit nieuwe deelautopunt wordt het aanbod van elektrische deelauto’s voor bewoners en werkenden in Utrecht flink uitgebreid. Lot van Hooijdonk, wethouder Mobiliteit, Energie en Groen van de gemeente Utrecht, verwelkomt de deelauto’s in Utrecht: “Dit deelautopunt past in de doelstelling van de stad om de de toegankelijkheid van onze volle stad te vergroten en dat ook nog eens op een duurzame manier te doen. “

Gebruiksgemak en beschikbaarheid

Uit onderzoek blijkt dat het gebruiksgemak en de beschikbaarheid van deelauto’s de belangrijkste criteria zijn om het gebruik ervan verder te laten groeien. Door 17 plekken voor volledig elektrische deelauto’s op een steenworp afstand van Utrecht Centraal Station te reserveren, wordt aan deze voorwaarden voldaan. Bovendien geven autodelers aan dat ze graag gebruikmaken van het OV en tijdens een reis beide vervoersmiddelen willen combineren. Bijvoorbeeld voor mensen met een afspraak in randgemeenten zoals Maarssen of De Bilt kan die wens nu werkelijkheid worden.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht