College van burgemeester en wethouders feliciteert Maarten van Ooijen met zijn voordracht als staatssecretaris Jeugdzorg en Preventie

Maarten van Ooijen is door de ChristenUnie voorgedragen als staatssecretaris van Jeugdzorg en Preventie in het nieuwe kabinet Rutte IV. Het college van B&W is trots op zijn voordracht. “Met het vertrek van Maarten verliezen we een bevlogen wethouder die met passie werkte aan zijn portefeuille zorg, welzijn, asiel en sport. Wij wensen Maarten veel succes in de landelijke politiek. We zijn blij met de voordracht van Rachel Streefland als beoogd opvolger van Maarten en kijken uit naar de samenwerking."

“Ik heb me met al mijn vezels ingezet voor Utrecht. Nu krijg ik de mogelijkheid om mijn werk voort te zetten. Maar op een andere plek, met een andere verantwoordelijkheid. Dat beschouw ik als buitengewone grote verantwoordelijkheid. Ik ben de stad dankbaar voor alles dat zij mij de afgelopen jaren heeft gegeven”, aldus Van Ooijen.

Van Ooijen werd in 2014 actief als gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij wethouder in het huidige college van burgemeester en wethouders.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht