Coronabesmetting in Utrecht geconstateerd

Twee inwoners van Utrecht zijn besmet met het coronavirus (COVID-19). Het gaat om een stel zonder kinderen, dat geen link heeft met patiënten bij wie al eerder besmetting is vast gesteld. Zij waren vorige week op vakantie in het besmette gebied in Noord-Italië. De twee zitten sinds terugkeer van vakantie in thuisisolatie, op voorschrift van GGD regio Utrecht (GGDrU).

Zoals gebruikelijk is in dit soort situaties, is de GGDrU momenteel bezig met een contactonderzoek. Hierbij wordt nauwkeurig in kaart gebracht met wie de twee patiënten contact hebben gehad. De GGDrU monitort alle contacten om de kans op verspreiding van de ziekte zo klein mogelijk te houden. Voor de patiënten en hun omgeving kan dit een ingrijpende situatie zijn. De betrokkenen ontvangen de zorg die nodig is. Verzoek is om hun privacy te respecteren.

We werken intensief samen binnen de Veiligheidsregio Utrecht en met de GGDrU. Wij houden vinger aan de pols en bekijken van moment tot moment wat nodig is. Vooralsnog zijn er volgens advies van de GGDrU geen extra maatregelen nodig. Voor inwoners van Utrecht gelden de algemene hygiëneregels die eerder landelijk zijn gecommuniceerd. Zoals regelmatig handen met water en zeep wassen, niezen en hoesten in de ellenboog en het gebruik van papieren zakdoeken. Op de website van het RIVM treft u de laatste informatie rondom het coronavirus aan. Voor algemene vragen over het coronavirus kunnen inwoners terecht op de website van de Rijksoverheid.

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus in Utrecht op www.utrecht.nl/coronavirus.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht