De gemeente Utrecht stelt vaarverbod in om ijsgroei te bevorderen voor schaatsplezier

Vanaf vanochtend 10.00 uur geldt er een tijdelijk vaarverbod voor de Utrechtse stadswateren, met uitzondering van de Oudegracht en Vaartse Rijn. Met het vaarverbod proberen we ijsvorming te stimuleren, zodat er binnenkort mogelijk geschaatst kan worden op Utrechtse stadswateren uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Er worden vanaf zaterdag rode linten op de Stadsbuitengracht aangebracht. Deze geven aan dat boten niet welkom zijn op het vaarterrein. Speciale borden worden na het weekend geplaatst.

Weinig hinder voor de scheepvaart
Het vaarverbod voor de Utrechtse stadswateren, met uitzondering van de Oudegracht, en Vaartse Rijn, zorgt voor weinig hinder voor de scheepvaart. Er is geen vaarverbod op de Oudegracht en Vaartse Rijn, zodat de werkzaamheden aan de wal- en kluismuren gewoon door kunnen gaan.
Ook vaarverbod wateren Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden heeft ook een vaarverbod ingesteld voor haar wateren om ijsvorming te bevorderen. Rond Utrecht is dat de Kromme Rijn en de Leidsche Rijn (ten westen van het Amsterdam-Rijnkanaal). Bovendien gaat het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden beperkt spuien via de Weerdsluis.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht