Doe mee aan prijsvraag 30 km-wegen

Utrecht wil de maximumsnelheid op een aantal wegen in Overvecht omlaag brengen van 50 naar 30 km per uur. Veel wegen gaan de komende jaren op de schop, maar ondertussen wordt ook bekeken hoe we sneller en met minder ingrepen wegen verkeersveiliger kunnen maken. Met een prijsvraag die vandaag van start gaat, vraagt de gemeente iedereen in de stad om met ideeën te komen om hieraan bij te dragen. Meedoen kan vanaf nu, de uitslag volgt in maart.

Lot van Hooijdonk, wethouder mobiliteit: ‘Verkeersveiligheid is in de hele stad van het grootste belang. Maar in Overvecht zijn veel rechte en brede wegen waar vaak te hard wordt gereden. Daarom is de prijsvraag voor nu gericht op de wegen in Overvecht. In deze wijk gaan we als eerste aan de slag met het winnende idee. Dat kunnen kleine ingrepen op de weg zijn, maar ook creatieve manieren om mensen bewust te maken van te hard rijden en aan te zetten tot veilig rijgedrag.’

Meedoen?
Meedoen kan tot 27 januari via de website www.utrecht.nl/30kmgoedidee. Hier staat ook waar de gemeente op let bij het beoordelen van de ideeën. Naast de bewonersprijsvraag is er ook een prijsvraag voor professionele bureaus. De maximaal 25 beste ideeën van bewoners, plus maximaal tien ideeën van de bureaus worden op 17 februari gepubliceerd. Iedereen kan vervolgens stemmen op de beste ideeën, waarna in maart een kortere lijst met de beste ideeën bekend wordt gemaakt. Een jury van bewoners en professionals uit Overvecht kiest uiteindelijk het beste idee.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht