Drie nieuwe flitspalen in Kanaleneiland en Overvecht

Utrecht krijgt deze week drie nieuwe flitspalen om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren, twee in Kanaleneiland en één in Overvecht. De flitspalen moeten te hard rijden en door rood rijden tegengaan. De palen in Kanaleneiland komen op de Beneluxlaan bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en op de Beneluxlaan ter hoogte van de Bernadottelaan. In Overvecht gaat het om de aansluiting van de Humberdreef op de Einsteindreef. De komst van de drie nieuwe flitspalen brengt het totale aantal in Utrecht op negen.

De nieuwe palen treden over enkele weken in werking. Eerst wordt nog getest om te voorkomen dat overtredingen onjuist worden geregistreerd. Zodra dit goed functioneert, treedt de flitspaal officieel in werking. Wie dan wordt geflitst, krijgt een boete.

Gemeente en politie hadden bij het Openbaar Ministerie een aanvraag voor flitspalen ingediend op basis van analyses van de verkeerssituatie. Andere maatregelen, zoals verkeerslichten, borden en markering, helpen op deze locaties niet voldoende om te hard rijden en door rood rijden tegen te gaan. Het Openbaar Ministerie besloot vervolgens dat flitspalen op genoemde kruispunten kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid. De komst van de palen werd in september al aangekondigd, nu worden ze daadwerkelijk geplaatst.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht