Drie panden dicht vanwege hennep

Burgemeester Jan van Zanen heeft deze week drie panden in Utrecht gesloten vanwege de vondst van hennep. Twee panden deden dienst als hennepkwekerij. Het derde woonpand werd gesloten vanwege de vondst van een grote hoeveelheid hennep.

Per direct sluit de burgemeester het pand aan Ameland 64 in Lunetten. Bij een controle door de politie is daar een grote hennepkwekerij aangetroffen. Het pand werd niet bewoond. Er lijkt sprake te zijn van ID-fraude waarbij een gestolen ID-bewijs is gebruikt om de woning te huren. In het pand werden circa 800 wietplanten aangetroffen. Ook waren er duidelijke aanwijzingen van zeker vijf eerdere oogsten die duiden op een totale straatwaarde van rond de 400.000 euro.
 
Aan de Oasedreef 13 in Overvecht trof de politie een hennepkwekerij ter grootte van 446 planten aan. Op één kamer na, waar slechts een bed stond, was de gehele woning in gebruik ten behoeve van de hennepteelt. Gezien de omvang van de aangetroffen kwekerijen en de brandgevaarlijke situatie zijn beide panden op grond van de Opiumwet per direct gesloten voor de duur van een jaar.
 
Grote hennepvondst
Naast bovengenoemde panden is deze week ook een bedrijfspand aan Boteyken in De Meern voor een jaar gesloten. Bij een inval van de politie werd daar onlangs 111 kilo hennep aangetroffen in een uitgegraven kelder onder het pand.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht