e-Sportsgigant Team Liquid komt naar Utrecht

Team Liquid opent in 2020 haar hoofdkantoor in Utrecht. Dat maakten oprichter en CEO Victor Goossens en wethouder Klaas Verschuure (economische zaken) woensdag bekend. Team Liquid is een van de grootste e-Sportclubs ter wereld, met verder vestigingen in onder meer Sao Paulo en Los Angeles. In Utrecht gaat het team zich vestigen in een van de torens van Het Platform op het Stationsplein.

In het nieuwe Utrechtse complex komen, naast de gebruikelijke kantoorplekken voor medewerkers, ruimtes voor gaming, vergaderzalen, verblijfsruimtes en een restaurant. Daarnaast komt er ook een fanzone waar artikelen van Team Liquid te koop zijn en waar voorbijgangers 'over de schouders' mee kunnen kijken naar de verrichtingen van de spelers. "We hebben voor Utrecht gekozen vanwege de uitstekende locatie", zegt Victor Goossens. "Vlakbij het station, boven de grootste fietsenstalling ter wereld. Iedereen komt hier langs. Hier voel je de vibrations van de stad."

e-Sporthoofdstad van Europa
Met de komst van Team Liquid zal Utrecht een belangrijk middelpunt worden van de e-Sportwereld. "Het is heel bijzonder dat Team Liquid voor onze stad kiest, juist omdat het avontuur ooit híer is begonnen", zegt wethouder Klaas Verschuure. "Vanuit Utrecht hebben ze de wereld veroverd; qua grootte en uitstraling kun je het bedrijf en merk vergelijken met FC Barcelona. De komst van Team Liquid geeft een positieve impuls aan de gaming industrie in Utrecht. Dat is goed voor de Dutch Game Garden of de Dutch Games Association, die ook in Utrecht gevestigd zijn. We zijn hiermee de e-Sportshoofdstad van Europa."

Bijna twintig jaar geleden startte Victor Goossens in Utrecht het bedrijf dat is uitgegroeid tot het wereldmerk Team Liquid. "We willen talenten naar Utrecht halen, en laten zien hoe e-Sport ook echt een gezonde vorm van sporten kan zijn", vertelt Goossens. "Wij besteden volop aandacht aan een gezonde leefstijl van onze spelers."

Stadions
De manier waarop een e-Sportsteam als Team Liquid werkt, is goed vergelijkbaar met een professionele sportclub die topteams heeft in bijvoorbeeld zowel voetbal als basketbal. Zo’n zeventig spelers van Team Liquid spelen spellen als League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 en Fortnite. E-sports spelen zich  niet alleen online af. Er zijn ook evenementen waar in stadions tienduizenden mensen meekijken naar toernooien.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht