Eerste paal kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Kinderopvangorganisatie Kindergarden is gestart met de nieuwbouw van een kinderdagverblijf gecombineerd met buitenschoolse opvang aan de Madridstraat in Leidsche Rijn. Algemeen directeur Nicole Krabbenborg en wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn) sloegen symbolisch de eerste paal die was beschilderd door kinderen van Kindergarden. Het nieuwe gebouw wordt medio 2020 opgeleverd.

De nieuwe vestiging in Leidsche Rijn is voor Kindergarden de vierde in Utrecht. De andere vestigingen zijn op de Maliebaan, Dirck Hoetweg en de Spinsterlaan in De Meern. Vanuit de gemeente Utrecht was er op deze plek de wens voor kinderopvang. “Leidsche Rijn telt veel gezinnen met jonge kinderen. Dan is goede kinderopvang op een mooie centrumlocatie erg belangrijk”, aldus wethouder Klaas Verschuure.

Leidsche Rijn telt nu bijna 39.000 inwoners en in 2040 zullen dat er 60.000 zijn, volgens de Utrecht Monitor 2019 die deze week uit is gekomen. Utrecht is een jonge stad: veel jongeren komen hier studeren en blijven hier vervolgens wonen en stichten hier een gezin. Het aantal jonge kinderen van 0 tot 3-jarigen ligt hier boven het landelijke gemiddelde.

Het nieuwe, duurzame gebouw komt te liggen in een parkzone, pal naast een basisschool. Het gebouw is door Archivolt Architecten ontworpen. Het kinderdagverblijf zal bestaan uit zes groepen voor baby’s, dreumesen en peuters. De groepsruimten worden verbonden met het groen en de buitenruimten: de tuin op de begane grond en dakterrassen op de verdiepingen. De buitenschoolse opvang op de tweede verdieping biedt plaats aan 55 kinderen en heeft een eigen entree aan de achterzijde, naast de naburige school.

Beeld: Archivolt Architecten

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht